Leserinnlegg:

Stem partiet Rødt for grønne bygder

I dag kan du lese et leserinnlegg fra partiet Rødt, som ønsker grønne bygder. "En stemme til Rødt er en stemme til bygda di," er avslutninga på innlegget.

Odd Christian Hagen.jpg

Stem partiet Rødt for grønne bygder

Rødt vil videreføre den såkalte kanaliseringspolitikken der flatbygdene og de beste jordbruksdistriktene produserer det vesentlige av korn og grønnsaker, og fjell- og dalbygdene i Vest-Norge produserer kjøtt og melk fra storfé, sau og geit. La bønda sjøl bestemme hva de skal drive med, de veit best.

Mat- og landbrukspolitikkens viktigste oppgave er å gi innbyggerne en mattrygghet. Alle skal ha tilgang på nok, trygg og næringsrik mat. For å oppfylle dette mener Rødt at Norge skal ha matsuverenitet, det vil si selv bestemme over vår mat- og landbrukspolitikk. Rødt  vil øke matproduksjonen og selvforsyningsraden med grunnlag i egne arealressurser. For å få til det trenger vi et moderne, effektivt og miljøvennlig landbruk, med god dyrevelferd, i hele landet. 

Rødt vil at reglene for dyrehelse, besetningsstørrelse og importkontroll er så strenge at det bidrar til lav sykdomsspredning og lav antibiotikabruk. Raser som er avlet frem til å ha egenskaper som er sterkt unaturlige og skadelige, skal ikke avles videre på eller brukes. Dette gjelder både produksjons- og selskapsdyr.Rødt arbeider for opprettelsen av et eget dyrevelferdstilsyn, eller en egen organisasjon for dyrevelferd under Mattilsynet. 

EØS-avtalen hemmer norske produsenters muligheter til sjøl å styre egen drift. Vi vil derfor endre denne til en handelsavtale på norske premisser, med Europas beste landbruk. Vi vil opprettholde konsensjonsloven for å sikre rekruttering og drift, ha et importvern som gjør det lønnsomt å produsere mat på norske areal- og fôrressurser i hele landet og ikke minst bevare det norske familiebaserte småskalalandbruket.
 
En stemme til Rødt er en stemme til bygda di.
 
Odd Christian Hagen, Rødt