Tove Schei og Oda Hamnes 2

Starter dataklubb for pensjonister

Tove Schei i Agathon IT har fått med seg Oda Hamnes på laget og starter i februar dataklubb for pensjonister. – Pensjonistene i Surnadal må da bli like flinke som de på dataklubbene i Rindal og Halsa, mener Schei.

Schei har lang erfaring med å holde datakurs i Microsoft Word, PowerPoint og Excel – sistnevnte er spesielt populære og får solide skussmål både av privatpersoner og bedriftskunder i Surnadal.

Nå ønsker Schei å sette fokus på kompetansen som ligger hos ungdommene.

- De kan jo så mye! Spesielt i forhold til nettbruk, sier Schei.

Derfor har hun hentet inn Oda Hamnes for å holde grunnleggende opplæring i data for pensjonister. 2 timer annenhver tirsdag, 10 tirsdager frem i tid, inviterer Hamnes og Schei til grundig gjennomgang av ulike tema i rolige, uformelle omgivelser. Arrangørene legger dessuten vekt på at den sosiale biten også blir viktig for å utveksle erfaringer, hjelpe hverandre og ta en god prat over kaffe og kaker. Oppstart er 24. februar kl. 12 – 1430 på Thon Hotell Vårsøg.

 

Noen av temaene som vil bli gjennomgått:

- grunnleggende om internett, sosiale medier og hva iPad, PC og mobiltelefon kan brukes til

- bruk av e-post

- Facebook

- Skype

- ta bilder på iPad, PC og mobiltelefon

 

Surnadal Sparebank kommer en av kveldene for å fortelle og veilede om bruk av nettbank.

- Dette vil kanskje være en av de viktigste temaene som gjennomgås. Eldre skal slippe å måtte fysisk gå i banken med giroer, fastslår Schei.

 

- Jeg gleder meg veldig, smiler Hamnes. Hun har jobbet på sykehjemmet siden i sommer, og trives godt i selskap med eldre.

- Hun har et utrolig godt lag med eldre og er tålmodig, derfor passer hun utmerket til denne jobben, nikker Schei.

- Jeg gleder meg også til å lære bort det mest grunnleggende de første gangene, for så å se utviklingen ut over våren, legger Hamnes til.

 

Ønsker du å melde deg på dataklubben, ring 911 377 10 eller send mail til post@dataklubben.net. Deltagelse for 10 tirsdager koster 1500,- og inkluderer servering. Dataklubben får innen oppstarten egne nettsider på dataklubben.net.

 

Hvis man ikke ønsker å delta på dataklubben, kan man henvende seg til Odas gode råd. Det er en rådgivningstjeneste for rask og enkel datahjelp, hvor man avtaler et tidspunkt med Hamnes for å møtes og få veiledning i det man måtte lure på – enten det er bestilling av flybilletter på nett eller hvordan man legger til et vedlegg i en e-post. Booking av timer gjøres på oda@agathonit.no. Mens Trollheimsporten var på besøk, ringte det nettopp en eldre dame som lurte på om det var mulig å få dataopplæring.

- Behovet er der, det er helt klart, mener Schei.

 

Schei kan med dessuten melde at Agathon ITs nettsider har fått en solid designoverhaling, og at resultatet blir å skue i løpet av kvelden.

OBS! Excelkursene til Agathon IT er nå på 3 for 2-tilbud! Meld din interesse her, eller ta kontakt på 911 377 10.