Foredrag

Stappfullt på skimuseet

Det ble litt trangt om plassen da nærmere 90 personer kom for å høre Thor Gotaas holde foredrag på Rindal skimuseum i går kveld. Men til tross for at folk ble sittende mer som sild i tønne, så det ut til at folk koste seg som tilhørere til en særdeles engasjert og kunnskapsrik foredragsholder.

Thor Gotaas.jpg

Thor Gotaas er en travel mann, som i det siste har holdt 5 foredrag i uka. I tillegg har han skrevet to nye bøker, ei skulle leveres til forlaget i dag, så de siste telefoner og avtaler i den forbindelse ble gjort på skimuseet i går ettermiddag. Det var derfor ingen selvfølge at han skulle komme til Rindal, men hit ble han bestilt i god tid, lenge før skimuseet  åpna, og som han selv sa: - Jeg bryter ikke en avtale, selv om det er aldri så hektisk. 

Det gikk på innpust og utpust da Thor Gotaas uten pause dro hele femmilshistoria fra Torjus Hemmestveit vant den første femmila som ble arrangert i Holmenkollen i 1888 til Petter Nordtug på vel én time. Gotaas er en ivrig og engasjert foredragsholder som kan historia på rams og ikke bruker unødig tid på å bla i manuskriptet. Her kom faktaopplysninger ispedd morsomme, for mange hittil ukjente og til dels intime historier om de gamle heltene, og som publikum  etter lattersalvene å dømme, tydeligvis satte stor pris på, - på rekke og rad.

Det ble litt intimt i skimuseumskaféen også når  90 mennesker skulle få sin plass.  Men de frammøtte, mange hadde kjørt langt for å få med seg dette, så ut til å kose seg. Og mange benytta anledningen til å ta det nye skimuseet nærmere i øyesyn etter foredraget.

 

Fult hus.jpg

Fullt hus og vel så det!

Gotaas får votter.jpg

Gotaas ble overrakt Rindalsvotter som takk for foredraget. - Det trengte jeg, sa han. Kraftkaren Juha Mieto på skjermen bak.

Gotaas. Landsem, Leivdal.jpg

Noen møtte opp i god tid og fikk en prat med foredragsholderen på forhånd. Her er Gotaas i samtale med Per Landsem og Nils Tore Leivdal.

Thor Gotaas, Eirik og Tore Landsem.jpg

Skiprat. Her i samtale med Eirik og Tore Landsem