lilly gunn nyheim stangvikfestival

Stangvikfestivalen offisielt åpnet!

Varaordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim, fikk æren av å åpne den 11. Stangvikfestival i ei fullsatt prestegårdsstue fredag kveld - Kjenner dere vibrasjonen i lufta? Stemningen er virkelig til å ta og føle på, og jeg merker forventningene i rommet, sa en opplagt Nyheim som ser frem til ei stemningsfull helg i Stangvik.

I år er det femten år siden Stangvikfestivalen ble arrangert for første gang. Mye har skjedd siden 1999, men festivalen har klart å ivareta det intime og spesielle særpreget. Det setter den kommende ordføreren stor pris på.

- Det er ikke om å gjøre å vokse seg større, for da kan sjarmen forsvinne. Denne helgen er fylt med musikk i verdensklasse, og alle som bidrar til at Stangvikfestivalen er en suksess fortjener en stor takk. Stangvik er den fineste plassen på jord, og fortjener den aller beste festivalen, sier Nyheim.

Hensikten med åpningskonserten er først og fremst  å gi publikum en smakebit på de mange flinke musikerne vi får høre mer av i løpet av helgen. Trygve Brøske og Anders Larsen åpnet konserten med en flott versjon av Edvard Griegs Sigurd Jorsalfar suite, og satte det tallrike publikummet i god festivalstemning. Musikalske stortalenter kom i tur og orden på gulvet, og serverte godbiter som får oss til å glede oss til resten av helga.

Anders Larsen, Håkon Mjåset Johansen, Trygve Brøske og Jo Inge Nes er klare for ei helg i Stangvik

larsen brøske nes johansen.jpg

Etter åpningsskonserten fortsatte festivalen med russisk aften i Bondehuset, der blant annet Trygve Brøske, Marianne Meløy, Ann-Helen Moen, Alpaca Ensemble, Trond Halstein Moe, Andreas Elvenes, Erlend Smalås, Rasmus Rohde og Håvard Lund var i aksjon.

Lørdag er det barne- og familedag i Bondehuset, matservering og folkemusikk i Stangvik kyrkje før kvelden avsluttes med festilige toner i Bondehuset.

Søndag står operalunsj og den tradisjonelle fotballturneringen på programmet. Du kan se hele programmet her.

Trollheimsporten kommer tilbake med flere reportasjer fra Stangvikfestivalen i løpet av helga.

anders larsen.jpg

åpningskonsert folksomt.jpg

prestegarden stangvik.jpg