Torsdag
Torsdag Skyet
Skyet
Stille
Fredag
Fredag Delvis skyet
Delvis skyet
Frisk bris
Surnadal kommunevåpen

Spor etter bakterie i vannprøve fra Stenbergsgeilin vassverk

I en melding som gikk ut til abonnentene litt før klokken 15.00 tirsdag, melder Surnadal kommune at en vannprøve fra Stenbergsgeilin vassverk viser spor etter bakterie.

De oppfordrer alle abonnenter til å koke drikkevann til ny melding blir sendt ut.

Tiltak vil bli iverksatt.

Driftsleder vatn og avløp i Surnadal kommune, Michal Heimlund, understreker at det ikke er snakk om noe uvanlig eller farlig.

– Det er ingen dramatikk i dette i det hele tatt.

– Vi har hatt en runde på mindre vassverk, grunnvann-anlegg, blant annet Stenbergsgeilin. I slike anlegg blir vannet samla opp i cisterner, og disse har vi spylt og rengjort. Et par dager etter rengjøringen tok vi en rutinemessig vannprøve, og de midlertidige prøvene viste sannsynlig utslag på koliforme bakterier, sier Heimlund, og fortsetter:

– Det vi da gjør, i tråd med beredskapsplanen vår, er at vi varsler mattilsynet om funnet, og sender ut oppfordring til abonnentene om å koke drikkevannet til de får annen beskjed.

Heimlund forteller at kommunen nå kommer til å ta en runde og tilsette mer klor, og deretter ta nye vannprøver for å få bekreftet at eventuelle bakterier er borte.

– Dette kan man egentlig kalle en konsekvens av at vi driver med vedlikehold, av at vi rengjør og sjekker vannet. Da ser vi at vi av og til, av ulike årsaker, får slike utslag på prøvene. Vannet er fortsatt renere enn det man finner i bekken, for eksempel, sier Heimlund. 

Tips en venn Skriv ut