SL5

Spill levende korpshelg

I helga var Surnadal Skolekorps invitert til Fræna på Spill Levende-seminar. Instruktører var ikke ukjente The Brazz Brothers fra Sunnmøre. 7 korps var representert på seminaret, og rundt 130 barn og ungdommer i alderen 10 - 18 år fikk oppleve Brazz Bros for første gang.

Dette ble ei minnerik helg med mange nye inntrykk, og våre unge musikanter fikk lære flere nye metoder for samspill. Her ble det ikke utdelt en eneste note, så alle måtte lære tre sanger kun på gehør. Ungene ble oppdelt i grupper som fikk lære sine stemmer, og til slutt ble alle satt sammen til et stort korps. Dette låt KANON (som de sa i Julefergå) fra første tone.

Øvelse gjør mester, for etter endt øving på lørdag satt tre nummer som et skudd! Ungene hadde store brede glis og syntes det var veldig gøy. Litt skummelt var det nemlig før avreise, for hvordan skulle de klare å lære nye sanger uten noter? Ingen grunn til bekymring!

Lørdag kveld ble avrundet med diskotek som seg hør og bør når korps er samlet. Søndag var det igjen terping på sangene og generalprøve hvor alt ble sydd sammen til en herlig konsert foran et fullsatt hus på Fræna ungdomsskole.

SL8_690x456.jpg

Brazz Bros gjorde en kjempejobb! Det gjorde også Fræna Brass Band som arrangør, og ikke minst ungene som holdt ut hele helga og var like blide fra start til mål.

Dette skal vi leve lenge på - heldige er vi som fikk oppleve dette!

Tekst: Surnadal Skolekorps
Alle foto: Andreas Hustad, Fræna Brass Band

SL 3
SL 6
SL4
SL7
spill levende 1
spill levende 2