Kjetil Bolme i tet etter første runde, med Rune Kvande på hjulbilde

Spennende klubbmesterskap

Onsdag 17.august arrangerte Trollheimen Sykkelklubb klubbmesterskap, landevei. Starten på det omtrent 52 km lange rittet var på bussholdeplassen ved Øye Skule. Derfra syklet de 16 deltakerne, deriblant tre i klassen for offroad, to runder rundt Røv med målgang ved innkjøringen til Modalen/Stormyra. Langs løypa var det to innlagte spurter, begge på Skarmo. Se videoklipp fra innspurten her.

Før start tok Trollheimsporten en rask prat med Rune Kvande, som var en av favorittene foran rittet. – Jeg tror det vil bli et ganske samlet felt, siden det er så lite motbakker. Så det blir nok spurt til slutt. Og Kjetil Bolme tar nok spurtprisen, tenker jeg.

Men noen spurtpris på Kjetil Bolme ble det ikke, den var det unggutten Roger Schei Bergheim som sikret seg etter seier på begge de to innlagte spurtene. På spurt nummer en var det Sondre Ormset som tok andreplassen, mens Kjetil Bolme tok tredjeplass, noe han også gjorde på spurt nummer to. Andreplassen på spurt nummer to sikret Rune Kvande seg.

Første mann i mål i klassen for landevei ble Rune Kvande på tiden 1 time og 21 minutter, foran Stig Mikkelsen og Lars Peder Solli. Terrengklassen ble vunnet av Jan Inge Ranes på tiden 1 time og 39 minutter, foran Jostein Aune og Roger Sæterbø.

Etter mål uttalte vinner Rune Kvande at det var en hard og overraskende seier. – Det var hardt hele tiden, og jeg dro mye. Jeg ble egentlig overrasket over at ingen kom forbi ved mål. Og som jeg trodde ble det et rimelig samlet felt.

Rune Kvande, sammen med mange av sine lagkamerater, skal også delta på Birkebeinerrittet, som går av stabelen om en og en halv uke. Han sier at seieren i klubbmesterskapet er et godt tegn som viser at han ligger godt an. - Men det kommer an på hvordan været blir i Birken, blir det drittvær sånn som i fjor, vet jeg ikke om jeg gidder!
 

Fullstendige resultatlister ble slik:

Landevei:
    1. Rune Kvande
    2. Stig Mikkelsen
    3. Lars Peder Solli
    4. Stein Boge
    5. Sondre Ormset
    6. Roger Schei Bergheim
    7. Lasse Skjølsvold
    8. Kjetil Bolme
    9. Gunnar Bøe
    10. Pål Ranes
    11. Magne Bjørnstad
    12. Ola Vasseng Kristian
    13. Storli

Terreng:
    1. Jan Inge Ranes
    2. Jostein Aune
    3. Roger Sæterbø

Basert på de innlagte spurtene og spurtpoeng ved målgang, ble poengfordelingen slik:
Roger Schei Bergheim: 40 poeng
Rune Kvande: 30 poeng
Kjetil Bolme: 10 poeng
Stig Mikkelsen: 10 poeng
Sondre Ormset: 10 poeng
Lars Peder Solli: 5 poeng

 

Tekst og foto: Karina Bøe

samtale om rittet før start
samtale om rittet før start
Kjetil Bolme i tet etter første runde, med Rune Kvande på hjulbilde
Kjetil Bolme i tet etter første runde, med Rune Kvande på hjulbilde
Bilde fra klubbmesterskap
Rune Kvande suser først over mål 
Rune Kvande suser først over mål
vinner Rune Kvande
vinner Rune Kvande