saging_1024x683

Spennende "bøgdadag"

I forbindelse med Høstarrangementet i Surnadal, blir det arrangert en innholdsrik og spennende "bøgdadag" på Skei lørdag. Leder i hovedkomiteen, Karin Åsbø, vil at flest mulig skal få ta del i disse begivenhetene, og vil derfor her informere Trollheimsportens lesere om det rikholdige og varierte programmet for dagen.

Verdensmester fra 2010, Ole Harald Kveseth fra Grue, demonstrerer hvordan man kan unngå å kaste bort unødig tid på kvisting... På lørdag vil greinene bli erstatta av kosteskaftender for å sikre lik konkurranse.

Karin Åsbø arbeider for at helgas Høstarrangement skal bli en positiv opplevelse for de besøkende, både tilreisende og bygdafolk. Her forteller hun om hva som skal skje i helga: Lørdag 15. oktober er det gratiskonsert i Storstuå i Surnadal Kulturhus med Kristiansund Symfoniorkester!  Arrangør er Norges Bygdeungdomslags Høstarrangement. Konserten startet kl 1730, og vi håper mange vil ta turen, både bygdeungdommer og lokalefolk. Ingen billettbestilling!

Symfonikonserten er en del av bøgdadagen som foregår på Skei hele lørdag,her kan vi blant annet lokke med ordførerduellen mellom Halsa, Surnadal og Rindal i "Alt for Nordmøre". Her får de med seg en bygdeungdom hver til å utføre praktiske og teoretiske oppgaver.

Det vil også bli aktiviteter for barn, blant annet ansiktsmaling! Mange utstillete, og få med deg NM-troppen i Motorsag!

08.30 NM 5 om dagen på Kulturhuset09.00 Åpen bygdekafe med bakels og græt med mer på Domusplassen 09.00 Motorsag på Domusplassen 09.00 Eksteriørbedømming av sau 10.00 NBU friluftslivsmatch på Plassen 10.00 – 16.00 Åpne boder på Plassen 11.00 Salsakurs i Svorkasalen, Kulturhuset 11.00 NM osteanretning i Kulturhuset 12.00 Norgeskunnskap 13.15 Innslag fra Back to the 80s show på Plasscenå 13.30 NBU-Blætkaktevling på Kulturhuset 14.15 Alt for Nordmøre på Plassen 15.00 NBU Handyman på Plassen 16.00 Finale Norgeskunnskap på Plassen 16.30 Premieutdeling fra Plasscenå.

- Gøran Bolme er konferansier hele dagen! Det er meldt  "knaillfint ver", så vi håper å se deg der! sier Karin Åsbø på vegne av arrangørene.