glatte veier desember 14

Speilblanke veier

Innbyggerne i Surnadal våknet søndag morgen til speilblanke veier. Flere av sideveiene var fortsatt ikke strødd da klokken nærmet seg 11, noe som skapte telefonstorm til kommunens beredskapsvakt. - Alle strøbiler er i arbeid, og det jobbes på spreng, sier Håvard Stensønes.

Tele i bakken og regn i lufta. Denne kombinasjonen førte til svært vanskelige kjøreforhold på småveiene i Surnadal søndag. Flere biler sklei av veien, og Trollheimsporten har fått flere hendvendelser fra fortvilte innbyggere.

Ansvarlig for veiene i Surnadal kommune, Gunnar Bøe, skjønner at folk reagerer, men vil ikke ta på seg skylden for de glatte veiene.

-  Vi har avtale med flere firma som har kontrakt på strøing av kommunale veier. Disse har selv ansvaret for å følge opp strøingen, sier Bøe. 

Beredskapsvakt Håvard Stensønes har fått mange telefoner søndag formiddag.

- Jeg skjønner at folk reagerer, men jeg kan berolige alle med at samtlige strøbiler er i arbeid, og de har jobbet på spreng siden søndag morgen. Likevel tar det litt tid før de har kommet seg gjennom hele runden, sier Stensønes.

Bildet er tatt i Skogvegen i Surnadal rett før klokken 11.30 søndag formiddag.