Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Flau vind
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Svak vind
russ2

Spanderte middag på russen

Fredag kveld var surnadalsrussen invitert til Sagatun. Her fikk de servert et gratis middagsmåltid som start på denne langhelga, siste innspurten i russetida. Og russen satte tydelig stor pris på omsorgen.

Kokkene på Sagatun var Anne Marie Moen og Nikoline Gridsvåg. De hadde laget lapskaus til russen. Skikkelig gammeldags lapskaus er et solid måltid som skal gi russen krefter til den siste helga i russetida.

De gjorde dette for første gang i fjor. Da sluttet også russetida med ei langhelg, og det var stappfullt hus i Sagatun. Årets russekull er noe mindre, og da Trollheimsporten var innom hadde ikke alle kommet enda. Men alle regnet med at de fleste fra russekullet ville komme innom og få seg mat i løpet av kvelden.

- Det er bare trivelig. De er så høflige og greie, sier Anne Marie Moen.

russ1.jpg

russ3.jpg

De av russen som vi snakket med syntes at dette var et veldig bra initiativ. Det var kjempekoselig å komme hit, syntes de, og lapskausen var god. Det var munter stemning rundt bordene. Så langt har det visst gått bra med alle gjennom russetida også.

Russen viste også at de satte pris på initiativet. Russepresident Johanne Grande Sæter overrakte blomster til kokkene, til stor applaus fra gjestene.

Anne Marie Moen Johanne Grande Sæter og Nikoline Gridsvåg.jpg
Russepresident Johanne Grande Sæter hadde med blomster til Anne Marie Moen og Nikoline Gridsvåg.
 

Anne Marie Moen oppfordret gjestene til å legge igjen russekort, og ønsket dem alle velkommen tilbake på 16. mai-festen.

IMG_3947.jpg