Bjørn Anders Moen, Georg Solem og Trygve S Vedum

Sp-lederen følger opp laftespørsmål

Da Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum besøkte Surnadal mandag møtte han flere lokale laftebedrifter. Disse benyttet sjansen til å legge frem bekymringer rundt forslag til ny byggteknisk forskrift og laftede bygg. Som en oppfølging av det han ble fortalt, har Slagsvold Vedum nå tatt spørsmålet opp med kommunalminister Jan Tore Sanner.

Forslaget til nye energiregler i byggteknisk forskrift har som formål å redusere energiforbruk i byggesektoren. Dette skal oppnås ved å øke kravene til mer energieffektive vinduer, mindre varmetap gjennom luftlekkasjer i bygg, bedre isolerte gulv og mer effektive tekniske installasjoner. Her kan du lese mer om TEK15.

Georg Solem, daglig leder i Solem Sag AS, og Magnus Bøklep, daglig leder i Bøfjorden Sag AS, sa under mandagens møte at dette ikke bare vil være et varsko for laftenæringen, men også for skogeiere og for ekte norsk byggetradisjon. Slagsvold Vedum var svært interessert og deltagende i samtalene og har nå altså tatt saken opp til kommunalministeren.

 

Slagsvold Vedums politiske rådgiver, Anne Marie Aanerud, skriver til Trollheimsporten:

"Som en oppfølging av besøket har han stilt et spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner om ny byggteknisk forskrift og laftede bygg. Flere av laftebedriftene vi møtte på besøket tok opp denne tematikken med han i løpet av turen og sa de fryktet mindre oppdrag, mindre inntekter og i verste fall 70 prosent mindre omsetning dersom kommunaldepartementet nå får gjennom sitt forslag om å stramme inn reglene for energikrav i laftede bygg."

 

Slagsvold Vedums spm til Stortinget_690x704.jpg