Fagforbundtur 005

Sommertur med pensjonistgruppa i Fagforbundet, Rindal

Trollheimsporten har fått tilsendt bilder og turrapport fra turen til Løkken Verk og Fannremsgården i Orkdal 1. september.

 

Sommerturen ble gjennomført 1. september 2014. 16 pensjonister møtte opp til bussen og etter avtale med værgudene var det fremdeles god temperatur.  Først kjørte vi opp til Løkken Verk og Orkla Industrimuseum.  Her ble det filmvisning og kaffe i informasjonssenteret.  Ane Dalen, ung rindaling, tok oss med på en liten omvisning og fortalte levende fra jernbane- og bergverkshistoria. Steiner fra utallige bergarter ble studert og kongevogna inspisert!

Turen gikk vidre til Fannremsgården i Orkdal der vi ble møtt av en blid og travel kar, eier og kunstner på mange områder, Jon Fredrik Skauge. Vi ble vist inn i Reinheklas butikk med både gammelt og nytt av ting.  Så inn i finstua der det var dekket til fortreffelig matservering, grynsodd med kjøtt og eplekake med pisket rømme. Der på garden blir gamle mattradisjoner tatt vare på. Før vi satte kurs for Rindal med stødig sjåfør Tor Bjørnstad hilste vi ute på både katt og hane.

Takk for laget.

Mar. Gudm. Målf. Mar.

 

Se under for bildeserie. Trykk på bildene for større versjoner.

Fagforbundtur 004
Fagforbundtur 005
Fagforbundtur 006
Fagforbundtur 011
Fagforbundtur 015
Fagforbundtur 019