Onsdag
Onsdag Lettskyet
15°
Lettskyet
Flau vind
Torsdag
Torsdag Klarvær
14°
Klarvær
Svak vind

Sommeren var en suksess

Sommerens siste Taekwon-do-leir nærmer seg slutten. Denne uken har nærmere 350 barn fra hele Midt-Norge deltatt på leiren. Med så mange barn som skal gå til og fra kan det fort oppstå trafikkfarlige situasjoner. Politiet bidrar denne uken med å følge med når barna krysser veien.

Trollheimsporten var i hallen før dagens første treningsøkt startet. Der sprang og lekte mange glade barn og latteren satt løst. Nærmere 350 barn fra alderen 7-12 år deltar og 26 instruktører og 3 ungdommer hjelper til på leiren. Samtidig som foreldre stiller gledelig opp hvis noen trenger dem. Kjell Gunnar Polden forteller at de har fantastiske instruktører. 

Leirene har nå pågått i flere år, men denne sommeren mener Kjell Gunnar Polden at de har hatt de beste leirene. 

-I fjor gikk det ikke så bra som vi håpet. Da hadde vi gjort det samme opplegget i tre år og vi begynte å slappe av for «dette kan vi». Vi var ikke særlig fornøyde med oss selv da. I år derimot prøvde vi noe nytt. På seniorleiren var det mange flere aktiviteter enn tidligere år, og nytt for barneleiren er blant annet at noen foreldre som også deltok på seniorleiren er med og hjelper til i hallen og i salen. Slik ble det mer interaktivt. Vi har møter på kveldstid der vi for det meste snakker pedagogikk. Manglende utvikling er over tid avvikling, forteller Polden.  

Noe annet nytt for barneleiren i år er at foreldre har tilbud om Taekwon-do-trening. Der er det foreldre som aldri har prøvd sporten før, og helt opp til de som har svart belte. Foreldreøkten er tre timer hver dag. Torsdag skal også to foreldre gradere seg, siden de ikke fikk muligheten av forskjellige grunner tidligere i vår.  38 foreldre har deltatt fast på treningene denne uken, mens noen kommer og går litt. Storesøsken kan også være med å trene. 

Opplegget for uken er variert, der det er diskokveld, filmkveld, skikk og bruk-kveld, og uteaktiviteter hver dag på dagtid. Der har Christian Olsen ansvaret. Neste år vil uteaktivitetene finne sted utenfor hallen. Grunnen er at det blir mye farting når aktivitetene er på folkehøyskolen. 

DSC_0084.jpg
Kjell Gunnar Polden og Christian Olsen framfor en av gruppene.

DSC_0081.jpg
Christian Olsen forklarer.

DSC_0078.jpg
Marit Bergheim og Jorunn Fiske deltar som hjelpere. Til høyre er to linseluser.

Politiet deltar også

I år kontaktet Polden politiet i Surnadal med ønske om å sette ned fartsgrensen fra Skei til hallen, altså der barna går. Politiet mente det heller kunne bli mer effektivt om politiet selv stod ved Brekkøya Camping og kontrollerte trafikken når barna skal over. Og det gjør de. Politiet er til stede hver gang de skal til og fra treningsøktene. 

- Det er tydelig at det trengs. Akkurat her er det god trafikkflyt og da kan det bli vanskelig å komme seg over. Samtidig som sjåførene kanskje ikke ser barna godt når de kommer bak autovernet og gjerder. Mange foreldre forteller de er glade for at vi er her. Vi var ikke klar over problemet før vi ble oppringt, forteller Åse Berit Løseth som kontrollerte under torsdagens første økt. 

ingress, Åse Berit Løset.jpg
Åse Berit Løseth sammen med Brage Rønsberg og Ole Johan Waagan fra Selbu.

Kjell Gunnar Polden forteller også engasjert om dette:
- Personlig og politisk for Miljøpartiet de grønne, så argrer nærpolitireformen meg langt inne i sjela. Men de stiller opp når vi spør her i Surnadal og det er jeg utrolig glad for. Det var trafikkfarlig ved overgangen fra Brekkøya til gangfeltet, men nå står politiet der og passer på, forteller en takknemlig Polden. 

DSC_0069.jpg
Trygt å krysse veien.

 

 

Tips en venn Skriv ut