Solidaritet på Mo

Torsdag arrangerte Mo oppvekstsenter Solidaritetskafé til inntekt for sitt PLAN-fadderbarn i Kenya og til årets TV-aksjon "Vann forandrer alt". Basar, bakst og barnesang sto på programmet. Oppdatert: Resultatet av kaféen ble 10.720 kroner!

 

Enhetsleder Arne Landsem ønsket hjertelig velkommen til Solidaritetskafé for åttende gang på rad. Siden 2007 har Mo hatt et fadderbarn, Mulili Mutua fra Kenya, og de har årlig gjennomført kaféen for å samle inn penger til fadderbarnet sitt. Vanligvis ble innsamlingsarrangementet lagt til våren, men nå har Mo nylig flyttet det til høsten for å inkludere TV-aksjonen. Det som blir til overs etter innsamling til fadderbarnet går rett til Kirkens Nødhjelp, og Arne håpet at de i år ville nå like høy sum som i fjor – da ble det nemlig samlet inn hele 10.000 kroner.

Arne Landsem melder fredag 17. oktober følgende:

"Resultatet vart på kr. 10 720,-. Desse pengane blir fordelt mellom fadderbarnet og Tv-aksjonen. Vil og nytte høvet til å takke alle som har bidrege på ett eller anna vis."

 

Arne Landsem velkommen_690x462.jpg

 

Arne forklarte at pengene fra innsamlingen går til skolegang, vaksinasjoner, helsetilbud, og ikke minst, vann. Mulilis familie må vanligvis gå 2 kilometer for å hente vann, og når det er tørketid er de oppe i 7 kilometer. Bidrag fra arrangementer slik som denne Solidaritetskaféen fører til at vannet blir bragt nærmere, gjennom å bygge brønner. Det å ha tilgang på rent vann handler ikke bare om å drikke seg utørst, men spiller også en stor rolle i hygienesituasjonen i et land med dårlig infrastruktur og helsesystem.

 

Elevene på 5. - 7. trinn tok så over mikrofonen for å fortelle mer om fadderbarnet Mulili og om årets TV-aksjon. Med hver sin strofe kunne de fortelle at Mulili er en sykdomsfri gutt 16 år, som liker å lære språk og å hjelpe andre. Kenya er et yndet safarimål, men også et fattig land som er avhengig av internasjonal bistand. 50% av befolkningen har ikke tilgang på rent drikkevann. Elevene kunne også fortelle at TV-aksjonen har eksistert siden 1974, og gjennom samarbeid med Kirkens Nødhjelp er målet i år å gi over en million mennesker tilgang på rent vann. Det håper de å oppnå ved å gjennomføre vannprosjekt i 8 ulike land.

7. trinn_690x311.jpg

5. - 7. trinn informerer.

 

Så var det tid for underholdning ved 1. – 4. trinn. Tre elever fra 4. trinn informerte om de alvorlige farene ved å gå med våte joggesko. Dette er det ikke mange som kjenner til, men forsamlingen på Mo satte nok pris på å få vite følgende: Går du med våte joggesko, blir du forkjølet. Den som er forkjølet, den hvisker. Den som hvisker, den lyver, og den som lyver, den stjeler. De som stjeler havner i fengsel. Enkelt!

Joggesko_690x462.jpg

Våte joggesko er fali', det!

 

3. trinn_690x308.jpg

3. trinn sang på engelsk om regnbuen.

 

første til tredje kor_690x314.jpg

1. og 2. trinn sluttet seg til 3. trinn for å synge flerstemt om noe vi alle burde tenke om våre medmennesker: «Du har noe ingen andre har! Du har litt av hvert å lære meg, glad for at jeg møtte deg!»

 

basarbord_690x462.jpg

Basaren var sponset av ulike lokale aktører, blant annet Pipelife, Amfi-senteret, Husfliden og Møbel-Fiske. Bevertning var sponset av Steinar Fjærli.

 

oversikt_690x462.jpg

 

Trollheimsporten krysser fingrene for rekordinnsamling på Mo, og kommer tilbake med resultatet.