Ragnhild og Ingeborg Eide foto orientering

Søstrene Eide tok NM-gull

Søstrene Ingeborg og Ragnhild Eide er begge blant landets beste orienteringsløpere i juniorklassen. Jentene har aner fra Rindal. I helga tok Ingeborg et individuelt NM-gull og en Norgescup-seier i Stavanger. Søndag løp søstrene på samme stafettlag i junior-NM, og hentet hjem seieren for Byåsen IL.

Fredag kveld tok Ingeborg Eide gullklassen eldre junior i Natt-NM i Stavanger. Lillesøster Ragnhild tok en sjetteplass i yngre junior.

Lørdag vant Ingeborg sin klasse igjen, denne gangen på mellomdistanse. Ragnhild ble nr 22 i sin klasse. Også dette en meget respektabel plassering i Norgescupen.

Søndag stilte begge søstrene på Byåsen IL sitt lag i junior-NM i stafett, sammen med lagvenninne Emma Arnesen. Jentene hentet hjem seieren for for Byåsen for andre året på rad.

Vi gratulerer!


Dette skriver orientering.no om stafettseieren:

- Jeg håper Ingeborg (Eide) klarer å holde unna. Hun pleier å beherske de fleste typer terreng, så jeg tror det kan gå bra, sa lillesøster Ragnhild Eide etter å ha sendt av gårde storesøster Ingeborg med best mulig utgangspunkt på den siste etappen under dagens junior-NM stafett på Fuglestad i Rogaland.

Og junior-VM løper Ingeborg skuffet ikke lillesøster Ragnhild, lagvenninne Emma Arnesen, eller noen av de andre trønderne på beitemarkene i Bjerkreim denne tidlige søndag ettermiddagen.

- Jeg var litt usikker i starten, for de jagende lagene kom såpass kort bak, men jeg kom greit inn i orienteringen. Det eneste var at jeg ble nervøs etter at jeg fikk noe bom rett før passering, sa Ingeborg selv om veien til seier.

Ingeborg – som i sommer løp Norge inn til bronse under junior-VM stafett – kunne dermed løpe sammen med lagvenninnene over mål som norske mestere i stafett for junior, med samme laget som under junior-NM stafett på Jessheim i fjor.



På Norsk Orientering sin facebookside kan du se korte intervjuer med jentene etter hver seier.
 

Det er jentenes mor, Gøril Eide, som kommer fra Rindal.
 

Foto: Ivar Haugen, orientering.no