vang6

Søndagstur med ski og aking

Søndagsturen 15.februar ble arrangert av IL Søya på Vang skisenter. Små og store smilte om kapp med sola, mens de grilla, gikk på ski, akte i bakken eller slappet av i godværet.

Søndagsturene er et samarbeid mellom kulturavdelingene i kommunene Halsa, Rindal og Surnadal. Frivillige organisasjoner fra kommunene får utgitt datoer hvor de skal arrangere aktiviteter ute. Prosjektet har fått navnet  # 52/17 Søndagsturen og er flott bidrag til å markere Friluftslivets år 2015.

- Det er forskjellige frivillige organisasjoner. Historielag, idrettslag, ja, til og med sausankerlag er med på å organisere søndagene, forteller Norunn Holten.

Videre forteller hun at de var heldig med været, men uheldig med datoen med tanke på at mange fra Stangvik og Kvanne er i Åre denen helga. Likevel er det fint at de som ikke er med på Åre-turen får et slikt tilbud.

Søndagsturene arrangeres hver søndag, unntatt 17.mai, på forskjellige plasser gjennom hele året. Som oftest arrangeres det gåturer og skiturer til forskjellige destinasjoner. Denne gangen ble det akedag med barn, som ble veldig godt mottatt.

- Det bruker ikke å være mange barn med på disse søndagene, og derfor valgte vi i dag å ha akedag slik at barna får ut også, forteller Gretha Varvik som arrangerte denne søndagsturen.

Poenget med søndagsturene er at flere skal komme seg ut der de er, og de håper at flere blir med ut på slike trivelige sammenkomster og turer.

Neste søndagstur blir lagt ut på http://www.5217.no/

Tekst og foto: Ingrid Kvendset Fiske

Klikk bildene større, og for å se de i serie. Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale med fotograf.

vang14
vang1
vang2
vang3
vang4
vang5
vang6
vang7
vang8
vang9
vang10
vang11
vang12
vang13