Snøscooterkjøring i strålende aprilsol

I femten varmegrader og sol fra skyfri himmel ble det en vellykket familiedag for scooterinteresserte i Surnadal alpinsenter lørdag. 

Selv om snøscootersesongen er avsluttet for de fleste, tok mange turen til alpinsenteret for å delta på den tradisjonelle familiedagen i regi av Nordmøre snøscooterklubb. Været viste seg fra sin aller beste side, og små og store koste seg i vårsola med grilling, sosialt samvær og hestekrefter fra scooterne. 

Leder i Nordmøre snøscooterklubb, Tore Polden, var fornøyd med oppslutningen om arrangementet.

- I løpet av dagen er det ventet rundt tretti scootere og minst seksti besøkende. Det er sent i sesongen, men forholdene er ypperlige. Artig å kunne utnytte det siste som er igjen av snø, sier Polden.

familiedag tore polden.jpg
Tore Polden på sin egen snøscooter

Målet med arrangementet er å samle scooterinteresserte til en hyggelig dag sammen, og kunne kjøre under lovlige og trygge omgivelser. Polden ønsker at flere får et positivt forold til snøscooterkjøring.

- Familiedagen håper jeg er med på å bidra til at snøscooter ikke bare omtales med negativt fortegn. Mye av problemene kunne vært unngått ved bedre kommunikasjon. Drømmen er å få på plass et løypenett for scooterkjøring. Det hadde blitt et trekkplaster for kommunen, og kunne blitt brukt i markedsføringen av bygda. For eksempel i samarbeid med alpinsenteret. Sannheten er at snøscooter fenger bredt, sier Polden som synes det er ekstra hyggelig å se nye fjes på arrangementet.

snøscooter ingress_690x468.jpg

To som hadde tatt turen i ens ærend fra Meldal for å delta på familiedagen i Sæterlia er Mikael Orrerie (14) og Knut Håkon Fritzon (13). 

- Vi så arrangementet på Facebook, og fikk familien med oss på tur til Surnadal. Vi ønsket å komme hit for å se på snøscootere, for det er noe som interesserer oss begge. Drømmen er å kjøpe en Ski-doo 850, for den har skikkelig rå motor, smiler guttene.

mikael orrerie og knut håkon fritzon.jpg
Mikael og Knut Håkon hadde tatt turen fra Meldal

 

snøscooter2
snøscooter3
snøscooter4
snøscooter5
familiedag1
snøcooter2
snøscooter1