Snart klart for verdenscup i Nordmarka

IPC (International Paralympic Committee) Nordic Skiing World Cup blir avholdt i Surnadal i mars 2015. I den forbindelse var franskmannen Guy Magand, teknisk delegat fra IPC Nordic Skiing, på befaring i skianlegget i Nordmarka lørdag.

Sammen med arrangører fra Surnadal IL, Ellbjørg Larsen, Arne Berset, Olav Rønning, Haldor Aasbø og Bjørn Sæterbø, ble både bygninger og løyper på anlegget gjennomgått og vurdert av Magand. Daglig leder i Surnadal IL, Øystein Hjelle Bondhus, synes det er svært stas at det er nettopp i Surnadal at verdenscuptrofeet skal deles ut. Rundt regnet 140 topptrente utøvere fra 18 nasjoner skal konkurrere i to langrennsøvelser og tre skiskytingsøvelser. En av disse utøverne er Nils-Erik Ulset fra Tingvoll, som står på IPCs liste over hvilke utøvere verdt å holde et øye med. Ulset, innehaver av 11 Paralympicsmedaljer, var en av iniativtakerne til at verdenscupen skulle legges til Surnadal.

 

IPC verdenscup diskusjon_690x462.jpg

Bjørn Sæterbø, Arne Berset, Guy Magand (sittende), Haldor Aasbø og Olav Rønning diskuterer.

 

Ellbjørg Larsen kunne med glede fortelle at den tekniske delegaten sa seg svært fornøyd med både overnattingsfasiliteter, restauranthuset og smørehallen. Sistnevnte vil få installert ventilasjon og friskluftstilførsel innen arrangementet starter, og når den innleide skiskytterarenaen fra Finland kommer på plass, skal alt ligge til rette for verdenscup. Larsen retter en stor takk til sponsorene Gjensidige, Statkraft og Surnadal Sparebank for støtten så langt.

 

IPC verdenscup ingress_690x462.jpg

F.v. Arne Berset, Guy Magand, Ellbjørg Larsen, Olav Rønning, Haldor Aasbø og Bjørn Sæterbø. I bakgrunnen ser man oppsatte stolper som viser hvor skiskytterarenaen vil stå.

 

Guy Magand skryter selv av anlegget og fasilitetene, og legger spesielt vekt på viktigheten av transport for de funksjonshemmede utøverne. Han har stor tro på at det vil bli et godt arrangement – så snart snøen legger seg rikelig til rette i Nordmarka. Han håper at mange tar turen som tilskuere, spesielt barn, for dette er et unikt arrangement. Magand presiserer at det først og fremst er et sportsarrangement, dernest et arrangement for funksjonshemmede.

Ellbjørg Larsen legger til at Nils-Erik Ulset ble spurt om å delta på anleggsbefaringen, men han deltok på sesongåpning i Sjusjøen lørdag. Da Trollheimsporten snakket med Ulset rett etter endt 10 km sprint, var han godt fornøyd med gjennomføringen. – Jeg har en god følelse, bedre enn forventet, sier han med et stort smil i stemmen. Ulset var glad for å ha fått en bedre start på sesongen enn i fjor, og hvis det fortsetter slik blir det ekstra gøy å delta i verdenscupen Surnadal. Ulset trener mye i Surnadal, og har veldig troen på arrangementet. Han håper det blir generert mye oppmerksomhet, og at publikum møter!

 

Nils-Erik Ulset IPC-nettside.jpg

Slik vil vi se Nils-Erik Ulset i aksjon i mars. Bilde hentet fra IPCs nettsider.