Lagbilde

Smittende håndballglede

Familien Solli er sterkt representert hos Surnadal IL med hele 12 engasjerte håndballspillere og ledere. Alle ble bitt av basillen i ung alder, og håndballgleden innad i familien ser ut til å vokse seg større for hver sesong.

Tor Helge begynte sin trenerkarriere som 16-åring. Med noen innlagte pauser står han fremdeles sterkt som trener for J12 og J14, mens søstrene Åse Torill og Eva Kristin trener J12 og J16. Svigerinnen Inger Grete Lundemo stiller som lagleder for J12. Alle har de hatt en forkjærlighet for idretten siden de var mellom 7-10 år gamle.

- Håndball er jo fantastisk artig! Selv om det naturligvis vil gå litt opp og ned, er det veldig motiverende å se resultater, så det er nok også en del av drivkraften vår for å fortsette som trenere, sier Åse Torill.

Alle er de enige om at det har gått litt i berg- og dalbane denne sesongen. Likevel sier de seg fornøyde med sluttresultatet, og nevner spesielt J12 som endte på en fin 4. plass.

- Selv om det ikke er 100 % bestemt enda, ser vi veldig lyst på å fortsette som trenere også neste sesong, sier søskenflokken.

Det er ikke tvil om at håndballgleden har smittet over på den yngste generasjonen Solli. Marthe Brauten (J16), Hanne Boge (J14), Ingrid Moen (J14), Kristin Lundemo Solli (J12), Anna Vattøy Solli (J12), Guro Moen (J12), Jørgen Lundemo Solli (minihåndball) og Peter Vattøy Solli (minihåndball) kjenner seg alle igjen i at det blir mye snakk om håndball rundt middagsbordet.

Og er det alltid like morsomt å ha foreldre som trenere?

- Nesten alltid, smiler de og glimter lurt bort på foreldrene sine. – Det hender jo de blir ekstra strenge med oss!

Håndballkast.png
Fra venstre: Kristin Lundemo Solli, Anna Vattøy Solli, Ingrid Moen, Guro Moen, Marthe Brauten, Peter Vattøy Solli, Hanne Boge og Jørgen Lundemo Solli

Voksne.png
F.v.: Inger Grete Lundemo, Eva Kristin Solli, Åse Torill Solli og Tor Helge Solli.