Bootcamp 3_690x424

Smil, svette og styrke

Trollheimsporten fikk mandag være med 12 energiske ungdommer på trening på Surnadal trenings- og velværesenter. De benytter seg av «ungdomstreningen» på STV, et tilbud rett etter skoletid for de mellom 12-15 år.

Trening for alle

Ann Kristin Nerland Bruset kan fortelle at flesteparten som benytter seg av tilbudet er ungdom som vanligvis driver med fotball, men det er også mange som ikke driver med organisert idrett «på si». – Dette er et fullverdig og variert tilbud i «dødtiden» utenfor fotballsesongen, forteller hun. Med fokus på teknikk, skadeforebygging og øvelser som sedimenterer allsidigheten til ungdommene sikres de at formen blir opprettholdt også i vintermånedene.

Det er riktignok viktig å fremheve at ungdomstreningen er et tilbud for alle, uansett fysisk form, aktivitetsnivå eller erfaring. Alle som ønsker å være aktive vil bli tatt imot på sine egne premisser. Så lenge man har et ønske om å gjøre noe annet enn å dra hjem og sitte i sofaen med PC eller TV til foreldrene kommer hjem, er man hjertelig velkommen. På STV blir hver eneste ungdom sett og tatt vare på, ikke bare av de voksne men også hverandre. Bruset skryter uhemmet av hvordan ungdommene løfter og motiverer hverandre og bygger sosiale nettverk.

 

Sterke forbilder

- Ungdommene setter pris på å trene tungt og hardt, sier Bruset og ser en kjempeforskjell fra da de startet med tilbudet for ca. 4 måneder siden. Personlig trener Benjamin Grøvdal, nylig sertifisert i kettlebells, skyter inn at han er imponert over ungdommenes klare fokus. Det er ikke noe fjas og tull på treningene, og de er langt mer motiverte og flinke enn voksne, sier han. – Disse ungdommene er virkelig forbilder for å løfte hverdagen opp fra iPaden, legger Bruset til. - De har skikkelig guts og nyter godt av de mange fordelene med å være aktive. Det er kanskje vondt når det står på, men man får bedre søvn, mer energioverskudd i hverdagen og bedre prestasjoner på skolen. Bruset forteller at ungdommene på STV dessuten er bevisste på kosthold. Her kommer de med banan og yoghurt før trening.

Treningen varierer, da elevene får være med å bestemme innholdet, men da Trollheimsporten var på besøk var treningen tredelt. Først oppvarming på sykkel, siden trappeløp og spensttrening, med styrketrening og bootcamp som avslutning. Alt skjer under oppsyn og veiledning av Bruset og/eller Grøvdal, med andre ord får ungdommene personlig trener tre ganger i uka. Bruset og Grøvdal kan dessuten røpe at tilbudet snart utvides med utendørs bootcamp. – Konseptet er på idéplanet foreløpig, men vi har fått støtte fra Sparebank 1 og jobber med å utvikle idéen til realitet.

 

Spenst_690x442.jpg

Spensttrening på løpende bånd. Ann Kristin Bruset heier og motiverer av sine lungers fulle kraft.

 

Bootcamp 2_690x423.jpg

Bootcamp: styrketrening i stasjoner. Benjamin Grøvdal instruerer.

 

Slitsomt, men verdt det

Totalt teller ungdomsgruppa ca. 25, men det er rom for mange flere. På spørsmål om hvorfor andre ungdommer burde hive seg med på treningene, kommer svarene kjapt. Det er ingen som er i tvil om at det er verdt det.

- Det er jo bare 45 minutter, sier Mari Gjul.

- Det er positivt at vi får være med å bestemme, sier Ragnhild Snekvik. Hennes bror Torstein Snekvik legger til at det er en god forberedelse til sesongstart på fotball. Sistnevnte mener dessuten at det ikke finnes noen unnskyldning for ikke å trene. – Dette er et kjempebra tilbud, spesielt bra er det at vi får trent rett etter skoletid. Treningene på STV kommer i tillegg til annen trening på fritid og kveldstid, noe som holder oss i god form - som igjen virker skadeforebyggende.

 

Ungdom ingress red_690x525.jpg

Bak f.v. Mari Gjul, Åslaug Grimsmo, Torstein Snekvik, Vegard Gjul, Maja Bele, Ingrid Bæverfjord, Tore Bæverfjord, Ragnhild Snekvik, Rakel Kvande. Sittende foran: Stine Saltrø, Guro Øye Bævre, Tore Næss.

 

Tilbudet koster 1700,- for 6 måneder. Dette inkluderer personlig trener på samtlige av de tre treningsdagene i uka. Ta kontakt med STV for å lære mer!