Whales and this lake pressefoto 2017

Slipper debutalbumet

Elektropopgruppa Whales & This Lake slipper debutalbumet "Send a Man Down" fredag 22. September. Vokalist og låtskriver Hans Olav Settem forteller at han har funnet inspirasjon til noen av låtene hjemme i Surnadal.


Var med i Urørtfinalen og Bylarm

Gruppa Whales & This Lake har eksistert i ca 3 år. De har gitt ut flere singler, men dette er deres første album. I 2016 var de med i Urørtfinalen, og de tok Bylarm med storm samme år. 

Med 3 "fullpott"- anmeldelser hos Gaffa, Hissig og musikknyheter.no har de siste årene etablert seg som et av landets mest spennende liveband, i tillegg til å ha høstet ros fra en rekke internasjonale musikkblogger, rotert hyppig på NRK P3 og havnet på flere av Spotify’s største spillelister. Musikalsk befinner de seg innenfor det vide elektropop-segmentet, men med et sterkt ønske om å utfordre og utvide denne rare sjangerbåsen. Samtidig har de jobbet hardt og lenge med ei plate. Nå kommer altså det egenproduserte albumet “Send a Man Down”.


Produserer alt selv

Surndalingen Hans Olav Settem er vokalist i Whales & This Lake. Han forteller at det har vært en lang prosess å lage dette albumet. Dette er jo elektronisk musikk, og gruppa har lett etter den beste måten å produsere den på, for å få alt helt optimalt. Det endte opp med at de valgte å produsere alt selv, bare med hjelp av en veldig flink mikser til å ta den siste finpussen.

Gruppa har valgt å ha en sammenheng i albumet, en rød tråd gjennom låtvalgene. Det er på en måte en abstrakt historie som fortelles, fra start til slutt.


Skrev låter hjemme på gutterommet

Hans Olav Settem forteller at han har hatt tre utrolig intense og innholdsrike år med Whales & This Lake. Han bor i Oslo, og jobber med Whales & This Lake og med andre prosjekter innimellom. I perioder er han hjemme i Surnadal, og her har han funnet inspirasjon til nye låter. Han forteller at 2-3 av låtene på "Send a Man Down" er skrevet hjemme på gutterommet.


Klare for norgeturné

Nå er gruppa inne i en svært travel periode, hvor de har forberedt plateslipp og norgesturné. Alle bandmedlemmene spiller ulike instrumenter, og det er en egen utfordring å finne ut av hvordan det skal organiseres når de spiller live.

7. oktober er blir det slippfest på Parkteatret i Oslo. Den påfølgende norgesturnéen går til flere studentbyer og større byer. 19. oktober spiller Whales & This Lake på Byscenen i Trondheim.