Skrapmetallaksjon

Skrapmetallaksjon i Surnadal

Surnadal kommune har inngått avtale med Retura og Hamos om en innsamlingsaksjon for skrapmetall i uke 22 og 23. Innsamlingen vil foregå på 8 ulike steder i Surnadal i løpet av disse ukene, og er et tilbud til både privatpersoner og næringsdrivende.

 

Bildet over: F.v: Jon Tronvoll fra Retura, sammen med Lilly Gunn Nyheim, Harald Bredesen og Bodil Gjeldnes fra Surnadal kommune.

 

Lilly Gunn Nyheim, ordfører i Surnadal og initiativtaker til dette prosjektet, forteller at hun går en del turer i skog og mark, og at hun da ser mye som ikke hører hjemme der.
– Det er gratis å levere på Hamos, men det er kanskje langt å dra for noen. Vi vil med dette oppfordre folk til å få skrapmetallet bort fra naturen og dit det skal være. Kontainerne blir utplassert i 8 forskjellige grender i Surnadal slik at det skal være lett tilgjengelig for alle, sier Nyheim.

Harald Bredesen i Surnadal kommune sier at dette er et forsøk på bevisstgjøring hos folk. - Man ser seg ofte blind på noe som blir stående over flere år, men med denne aksjonen håper vi å øke fokuset på dette problemet. Dette er et samarbeid mellom kommunen, Retura og Hamos, der Retura transporterer og Hamos tar i mot det som blir levert. Et spleiselag der kommunen er med og dekker noen av ekstrautgiftene som dette medfølger, sier Bredesen.  

- Dette er et bra tiltak fra Surnadal kommune. Disse gjenstandene er en potensiell fare for forurensning, og vi vil derfor ha de bort fra naturen. Vi tar i mot det meste av skrapmetall, men ikke kjøretøy (biler/traktorer). Det som leveres må være fritt for væske og dekk. Jeg vil presisere at Retura kan hente avfall ellers i året også, mot at den som leverer betaler frakt. Selve leveringen til Hamos er gratis.
Suksessen for denne aksjonen måles i tonn, og målet er 15 tonn, sier Jon Tronvoll, rådgiver i Retura.

 

Det er gjort avtaler med en kontaktperson ved hvert utplasseringssted. Om noen trenger hjelp til leveringen, kan man ta kontakt med disse. Kontainerne vil bli utplassert følgende steder:

Uke 22, 29. mai – 4. juni:

Årnes: På snuplassen ved «Jørrustu-fjøset». Kontaktperson: Finn Erling Vold.
Bøfjord: I veikrysset ved gården til Ingebrigt Garthe. Kontaktperson: Ingebrigt Garthe.
Bæverfjord: På plassen ved Bæverfjord samvirkelag. Kontaktperson: Lars Bæverfjord jr.
Øvre Surnadal / Mo: På plassen øst for gården til Ola M. Fiske. Kontaktperson: Ola M. Fiske

 

Uke 23, 5. juni – 11. juni:

Torvik: På snuplassen i enden av fylkesveien. Kontaktperson: Knut Torvik.
Kvanne / Stangvik: Ved Kvande & Nordvik Møbelfabrikk. Kontaktperson: Lars Espen Kvande.
Todalen: Ved industribygg på Bordholmen (SIAS). Kontaktperson: Arne Gjeldnes.
Østbødalen / Eidet: Hos Ståle Reiten. Ved garasje inntil veien. Kontaktperson: Ståle Reiten.