Rindal barneskole 2019

Skolestart for alle tidlig i neste uke

Rindal skole åpner for mellomtrinnet og ungdomsskolen i starten av neste uke. 7. - 10. trinn begynner allerede på mandag. 5. og 6. trinn får komme tilbake på skolen tirsdag. 

Torsdag kveld annonserte regjeringen skolestart for alle i løpet av neste uke. Rektor Jon Brønstad ved Rindal skole sendte ut melding til alle foreldre allerede samme kveld. Her gjorde han oppmerksom på at det må påregnes noe redusert skole- og fagtilbud ut over våren, i tråd med sentrale føringer og smittevernregler. 

Det vi ikke bli noe kantinetilbud, så elevene må ta med egen mat. Skoleskyssen vil i utgangspunktet gå som normalt, men også her kan det bli nødvendig med noen tilpasninger for å etterkomme smittevernsbestemmelsene.


Kantina på ungdomsskolen og møterommet i Rindalshuset blir klasserom

Jon Brønstad forteller at barneskolen nå har brukt klasserommene til mellomtrinnet, i tillegg til sine egne rom, for å få nok plass til påkrevet avstand mellom elevene. Nå må skolen ta i bruk ekstra lokaler. 5. og 6. trinn må vente en ekstra dag før de får komme tilbake til skolen, fordi det må ryddes plass. 

5. trinn, som er et lite kull, får nå plass på møterommet i Rindalshuset. 7. trinn flyttes fra barneskolen til kantina i ungdomsskolebygget.

Rindal ungdomsskole 2019_690x378.jpg
7. trinn får komme til ungdomsskolen til tidligere enn planlagt.


Flere innganger og flere vaskemuligheter

En fordel med å få spredt elevene mer er at det blir flere innganger, og tilgang til flere muligheter for håndvask. Elevene må fortsatt vaske hendene når de kommer til skolen, når de har vært ute, før og etter at de har spist, og når de drar fra skolen.

De av elevene som kommer til skolen via hovedporten ved barneskolen skal vaske hendene utendørs i den nye vaskerenna. De andre skal gå rett til nærmeste håndvask når de kommer inn på skolen, sier Brønstad.

DSC_0720.jpg
Vaskerenna ved inngangen til barneskolen kom på plass før 1. - 4. trinn kom tilbake til skolen.

DSC_0723.jpg
SFO-leder Bente Beate Øyaseter, vaktmester Jørgen Holte og rektor Jon Brønstad tester vaskerenna ved inngangen til barneskolen (arkivbilde)


Alt har gått greit så langt

Skolen har ikke rukket å planlegge alle detaljer enda, men man regner med å ha det meste på plass til elevene kommer tilbake. Brønstad sier at mye avhenger av om lærerne er friske, og om det eventuelt blir mulig å skaffe vikarer. 

Detaljene i skoleskyssen er heller ikke helt på plass. Det kan for eksempel bli aktuelt at noen  av elevene tar den tidligste bussen hjem, dersom det blir mangel på ressurser enkelte dager.

Jon Brønstad forteller at oppstarten for 1. - 4. trinn har gått veldig bra. De foresatte og lærerne har vært positive, og undervisningen går greit.
 

Smittevernreglene som ble beskrevet da 1. - 4. trinn begynte på skolen igjen gjelder fortsatt.