surnadal skolekorps 2017

Skolekorpset trenger deg

Surnadal Skolekorps teller kun tretten musikanter. Til høsten vil tallet være nede i elleve, og med ingen aspiranter er fremtiden til korpset høyst usikker. - Situasjonen er kritisk. Fortsetter det slik er vi uten skolekorps om 5 år, sier leder Kristin Holten. 

17. mai uten skolekorps? Det kan bli realiteten om ikke rekrutteringen til skolekorpset tar seg kraftig opp. 

- Per i dag har vi tretten i korpset og fire drillpiker. Det er i utgangspunktet veldig lite, og til høsten blir vi to mindre. To av de eldste gir seg, og vi har for øyeblikket ingen aspiranter med unntak av tre drillere. Uten musikanter vil det stoppe seg selv i løpet av 5 år. Det vil være utrolig synd. Jeg synes virkelig at Surnadal bør ha et skolekorps. På sikt vil det også få konsekvenser for Hornmusikken, sier Holten.

Holten har full forståelse for at barna i bygda har mange fritidstilbud å velge mellom, men håper at foreldrene vil snakke positivt om korps rundt middagsbordet og oppfordre sine håpefulle til å prøve et instrument. 

- Fordelene med å spille i korps er mange. Her er det plass til alle, og ingen blir satt på reservebenken. Det å lære seg å spille et instrument er noe du tar med deg hele livet. Alder setter ofte en begrensning i mange aktivieteter. Du blir aldri for gammel til å spille på et instrument. I tillegg kan jeg nevne at vi øver rett etter skoletid, så det er fullt mulig å kombinere med andre aktiviteter, sier Holten.

Surnadal skolekorps dirigeres av Sander van der Loo. Han satser på mye mer enn tradisjonelle marsjer. Under Øye skules tradisjonelle skoletreff denne uken fikk et stort publikum høre et solid skolekorps fremføre megahiten "Hello" av Adele, udødelige "Forelska i lærar`n av The Kids og filmmusikk fra Pirates of Caribbean. 

- Vi har selvsagt noen marsjer i forbindelse med 17. mai, men ellers er dirigenten opptatt av å spille det barna ønsker seg og synes er gøy, sier Holten.

korpset skoletreff.jpg
Skolekorpset med drillere i aksjon under skoletreffet i regi av Øye skule

Ledelsen i Surnadal Skolekorps har ikke gitt opp håpet og fortsetter jakten på nye musikanter etter skoleferien. Da vil korpset invitere til "Åpent hus", hvor alle som ønsker det kan komme for å prøve instrumenter. Innkalling vil komme som ranselpost til alle aktuelle på barneskolen. 

Surnadal Skolekorps deltar på flere stevner i løpet av året, og har flere ganger de siste årene vært på festival i utlandet. Neste år fyller korpset 60 år.

- Det skal vi selvsagt markere. Så er det bare å krysse fingrene for at vi får feire flere jubileum i fremtiden, avslutter Holten.

skolekorpset 2017_690x482[1].jpg
Bakerst f.v: Marit Bergheim, Fredrik Stene, Xinyi Lu, Ola Nordvik, Karianne Holten, Andreas Roaldset, Johannes Bergheim, Ivar Bergheim, Johanne Holten, Marion Dragset og Bjørnar Schei Hyldbakk Foran f.v: Mikaela Sveen Hjertø, Sigve Holten, Anitra Sveen Finnvik, Hella Bergheim, Stine Faksnes, Ingrid Stene (drillinstruktør) og Sander van der Loo (dirigent).