Sp logo

Leserinnlegg:

Skole og oppvekst i Rindal

Et trygt og godt miljø i barnehagen og et stimulerende læringsmiljø i skolen gir oppveksten gode rammer og legger til rette for dannelsen av medmennesker med toleranse og respekt for hverandre. Tidlig opplevelse av mestring ved å få tilpassede utfordringer skaper motiverte og kunnskapshungrige ungdommer uavhengig av om valget videre går i teoretisk eller praktisk retning. En god oppvekst gir positive ringvirkninger oppover i ungdoms- og voksne år.

I kommende periode vil Rindal Senterparti arbeide for å opprettholde et fleksibelt barnehagetilbud ved å videreføre to opptak i året. Øvre Rindal barnehage ble utvidet fra én til to avdelinger i 2014, og blir det behov for flere barnehageplasser i kommunen er det naturlig å ta i bruk ledig areal der.

Rindal Senterparti vil prioritere lærerressurser i klasserommet slik at alle elevene kan få best mulig tilpasset undervisning til sitt nivå og sine behov, samt støtte opp om kompetanseheving for personalet i både skole og barnehage. Vi vil beholde skolekantina og tilbudet om svømmeopplæring og leirskole. Vi vil jobbe for å legge til rette for at skolen har gode tiltak å sette inn for å ivareta enkelteleven i skolehverdagen. MOT-arbeidet i skolen og et aktivt foreldre- og skolesamarbeid er også viktig. Vi vil at det fortsatt skal være et tilbud om SFO ved Øvre Rindal, hvis det er behov for det.

En stor andel av skoleelevene i Rindal omfattes av skoleskyssordningen. For mange utgjør tida med transport en betydelig del av skolehverdagen. Rindal Sp vil arbeide hardt for at skoleskyssordningen skal bli så god som mulig for alle elevene i kommunen, uansett bosted, ved å se på mulige rutevalg og å bruke all mulig påvirkning opp i mot fylkeskommunen, som er ansvarlig for skoleskyssen.

Listekandidater for Rindal Senterparti
Helga Furuhaug
Bjørg Myrvang
Bente Rikstad