Skjønnhetst

Et temamøte for barn og unge, foreldre og lærere

Skjønnhetstyranniet

Rindal Sanitetsforening ønsker å sette fokus på dagens kroppshysteri blant barn og unge og har engasjert journalist og forfatter Marta Breen som vil holde foredraget "Skjønnhetstyranniet" i Attanova onsdag 19. november kl 19.00.

 

”Så fin du er!”Sanitetskløver.jpg

Det finnes en rekke sosiale medier som barn og unge beveger seg på. Felles for dem alle er at det handler om meg, om å bli sett, eller å få flest ”likes” og at flest mulig kommer med heiarop og kommentarer som ”fina” og ”pena”. Og responsen de får fungerer for mange som en test på hvor populære de til en hver tid er. Kravet til å være populær og vellykket har alltid vært der, men kravet er kraftig forsterket av sosiale medier som Facebook og Instagram. Her trilles det terningkast på ansikt og kropp i et ungt menneskes mest sårbare alder.

 

Hva skjer med dem som ikke får så mange ”likes”?

 

Følgende fakta er skremmende lesning:

Tenåringsjenter bruker mer tid på utseende enn på skolearbeid
 

Det enorme kroppshysteriet gir stor konsekvenser for ungdoms forhold til egen kropp, utseende, selvbilde og selvtillit.
 

Flere jenter enn for få år siden forteller at de har et negativt selvbilde og er misfornøyd med egen kropp.
 

En ny trend som heter ”thininspiration” øker i popularitet på blogger og sosiale medier, der svært tynne jenter, mange med bulimi og anoreksi, lovprises gjennom bilder, videosnutter og tekst.
 

Det rapporteres også om at stadig flere gutter plages av vrangforestillinger rundt egen kropp. Dette har ført til økning av spiseforstyrrelser også blant unge gutter og en eksplosjon i bruk av anabole stereoider.

Nesten alle i reklame- og motebransjen retusjerer bildene av modellene sine til det ugjenkjennelige, modellene slankes og proporsjonene endres og puppene forstørres, urenheter i huden fjernes, kroppsdeler endres og modellene sminkes digitalt.

 

Rindal Sanitetsforening oppfordrer både barn og unge, foreldre og lærere til å høre foredraget.
Dette er et viktig tema!   Marta Breen.jpg

 

Marta Breen er forfatter og journalist med bakgrunn fra dagbladet, NRK, KK, Radio Orakel.
Onsdag 19. november holder hun foredrag i Attanova.

 

Det blir anledning til diskusjon og til å stille spørsmål.

 

Rindal Sanitetsforening har matsalg i pausen.