IMG_0003_700x467

Skjemt og alvor på pensjonistlagets julebord

Over: Gudrun Moen (til venstre) og Gerd Helgetun styrte festen med gode innslag og godt humør.

Rindal Pensjonistlag hadde sitt tradisjonelle julebord på Bolme Pensjonat lørdag den 13. desember. Cirka 50 personer deltok.

Først var det et koldtbord med utallige kalde og varme retter å forsyne seg av. Kaffe og deilige desserter var også med.

IMG_9999_700x467.jpg
Kjell Bråten, Ragnhild Stavne Bolme og Jan Sturla Jensvold i herlig framføring av Trivelige Trøndelag som for øvrig alle sang med på.

Festen fortsatte i peisestua. Her stilte Jan Sturla Jensvold og Kjell Bråten opp med musikk og sang. De ble for øvrig presentert som Nettbussgutan. Allsangen spente fra Deilig er den himmel blå til Romjulsdrøm. Kjell Bråten og Jan Sturla Jensvold hadde øvd inn to julesanger, og dette ble det mye moro av. Gerd Helgetun og Gudrun Moen ledet det hele på en svært god måte. Gerd leste julefortelling, Gudrun leste dikt og fortalte historier. Dette er noe hun er ekspert på, og forsamlingen koste seg.

IMG_9992_700x467.jpg
Her har ordfører Ola T. Heggem tatt ordet, og pensjonistene lytter.

Denne gangen deltok ordføreren som var spesielt invitert. Han snakket om kommunereformen som engasjerer lite foreløpig, om budsjettutfordringer og om våre nye landsmenn som kommer til Rindal i 2015. Han ba oss være positive og ikke forhåndsdømme og ta vel imot de seks ungdommene som kommer til Rindal på nyåret. De er nordmenn selv om de opprinnelig kommer fra Eritrea og Somalia.

IMG_9982_700x467.jpg
Fornøyde juleborddeltakere.

Etter hvert ble det servert kaffe, småkaker og konfekt. Julebordet ble avsluttet med Deilig er jorden. Mange fornøyde pensjonister ønsket hverandre god jul da festen var over.

Tekst og foto: Helene M. Nergård