Inge og Dagny

Skalkfest med bondevenner

I dag ble Venneforeninga til Rindal Bygdemuseum Bondevenn, da Rindal Bondelag hadde bedt seg sjøl på skalkfest i det nye skimuseet. Der møtes Venneforeninga hver eneste tirsdag.

Det var med andre ord ikke noe vanlig tirsdagsmøte for Venneforeninga denne gangen.

- Matgruppa i Venneforeninga dukka fort opp som en av kandidatene til Bondevenn i Rindal, sa leder Inge Brønstad i Rindal Bondelag, da han delte ut ett av fem forkle som bondelaget i bygda har fått til utdeling. Dagny Karlstrøm tok i mot forkleet på vegne av matgruppa i Venneforeninga. De andre som har fått forkle er 3 Venner, Saga Trollheimen Hotell og kjøkkenet på Rindal Helsetun, mens Bolme Pensjonat vil få sitt seinere. Foruten Inge Brønstad var styremedlemmene Tore Mogset, Lars Jakob Løset og Ivar Myklegard i bondelaget tilstede.

Mange av museumsvennene var å plass i skimuseet, der mye fortsatt står igjen av forefallende arbeid før åpninga under Kulturvøkku i sommer. Denne gangen var det skalkfest etter besøket fra medlemmene i Museene i Møre og Romsdal før påske 2. og 3. april. Leder i Venneforeninga, Ann Elin Hess Brønstad ønska versågod til bords med stroganoff fra Bolme Pensjonat på menyen.

Ho fortalte om Venneforeningas kaffedag mellom klokka 11 og 14 hver tirsdag. - Foruten forefallende arbeid er det vår og vasking, utomhusarbeid og klargjøring til sommerens åpning. 14. mai klokka 1800 er det dugnad, fortalte ho.

- Venneforeninga er gull verdt for museet, sa Kari-Elin Bolme Løfaldli - avdelingsleder ved museet i Rindal.

- Vi ønsker med dette å rette fokus mot bruk av norsk mat og norske matradisjoner, sa Inge Brønstad - under sammen med Dagny Karlstrøm, museumsvenner og styremedlemmer i Rindal Bondelag.

Dagny Inge alle.jpg

Ann Elin Inge Dagny.jpg

Fra venstre leder Ann Elin Hess Brønstad i Venneforeninga ved Rindal Bygdemyseum, leder Inge Brønsdtad i Rindal Bondelag og Dagny Karstrøm, som tok i mot forkleet Bondevenn på vegne av matgruppa i Venneforeninga.