Kommunehus 1 Rindal 2016

Siste nytt om Trøndelagssøknaden

Under en behandling i Stortinget sist uke ble en enstemmig merknad fra kommunal- og forvaltningskomiteen tatt inn i kommuneproposisjonen for 2018. Denne merknaden ligger som felles merknad under kap 4.2.1 i proposisjonen, og den lyder slik:

Komiteen viser til at Rindal kommune lenge har hatt ønske om å bytte fylke til Trøndelag. Komiteen viser også til at det er gitt anbefaling om raskt fylkesbytte fra begge fylkesmenn, vedtak i fylkestinget i Møre og Romsdal, enstemmig vedtak i fellesnemnda i nye Trøndelag og flere enstemmige vedtak i kommunestyret som underbygger søknaden. Komiteen er enig med Rindal i at dette er fornuftig, og ber regjeringen sørge for å behandle saken med mål om at Rindal kommune blir del av nye Trøndelag fylkeskommune fra etableringen 1. januar 2018, eller senest slik at det er tidsnok til at innbyggerne kan delta i fylkestingsvalget i Trøndelag i 2019.

Ordfører Ola T Heggem presiserte i kommunestyret at dette er ikke et vedtak, men en klar «ordre» til departementet (regjeringen) fra Stortinget.