John Ole Aspli og Ola T Heggem Tid til å leve 2016

Signerte "Tid til å leve"-avtale for tre nye år

- Avtalen med Rindal IL er kanskje det mest vellykkede tiltaket for å spre slagordet "Tid til å leve", sa ordfører Ola T Heggem da han og idrettslagsleder John Ole Aspli signerte samarbeidsavtalen mellom Rindal kommune og Rindal IL mandag.


Enstemmig vedtak om støtte til idretten

Samarbeidsavtalen mellom Rindal kommune og idrettslaget ble første gang undertegnet i 2013, etter at IK Rindals-Troll og IL Rindøl var slått sammen til Rindal IL. Avtalen var gjeldende for tre år og sammenfattet flere mindre støttetiltak til idretten fra tidligere år. 

Spørsmålet om forlenging av avtalen var oppe i formannskapet i Rindal kommune i slutten av januar, og der ble det enstemmig vedtatt å øke støtten litt, til kr 55.000 pr år de neste tre årene. Midlene tas fra potten som kommunen har satt av til "Tid til å leve". Slagordet har vært i bruk i snart 10 år, og så langt har man ambisjoner om at det skal leve videre, selv om tidsperspektivet er noe usikkert i disse kommunereformtider.

Rindal kommune har også en avtale med Rindal IL om støtte til oppkjøring av skiløyper, og dette er lagt inn i budsjettet.


Det handler om nærhet

- "Tid til å leve" er et viktig ledd i omdømmebygginga, og en felles satsing for hele lokalsamfunnet, sier John Ole Aspli, som var ordfører i Rindal på den tida da "Tid til å leve" så dagens lys.

Ordføreren og idrettslagslederen er klar over at mye har vært sagt om slagordene "Tid til å leve" og "5 minutter til alt", men de er enige om at ordlyden ikke skal tolkes bokstavelig.

- Det handler om nærhet, både geografisk og blant folk flest, sier John Ole Aspli. - Vi ser det i lynne, kultur og meninger, og også i det politiske miljøet. Alle disse kvalitetene har jeg lagt inn i begrepet, for min del, sier han.

De to er enige om at det er viktig at kommunen også bruker andre arenaer for å synliggjøre "Tid til å leve", ikke bare idretten.

- Frivilligheten står fortsatt sterkt i bygda. Rindal IL er en utmerket representant for dette, men frivilligheten er ikke bare idrett, sier ordføreren. 

Han legger til at alt tyder på at kommunen vil få et greit økonomisk resultat for 2016, og at det vi være rom for å støtte frivilligheten. Han understreker at folkehelse er et viktig tema innenfor det meste av kommunes arbeid. Idretten står selvsagt sentral innen tilrettelegging for fysisk aktivitet og god folkehelse. 


Synliggjør slagordet

Rindal IL deltar i flere idrettsgrener både i Midt-Norge og nasjonalt. De hvite draktene med "Tid til å leve" på ryggen synes godt både i skiløypa og på idrettsbanen. 

Rindal IL gikk nylig inn til 11. plass i stafetten for herrer i NM i langrenn i Tromsø, og sist helg ble Lars Moholdt dobbelt norgesmester i skiorientering. Lars Moholt ble som kjent verdensmester i fjor, og han har helt klart trådt sine barneskisko i idrettslaget i hjembygda.

- Samarbeidsavtalen med Rindal IL er et av de mest vellykket tiltakene vi har gjort for å spre slagordet "Tid til å leve", sier ordfører Ola T Heggem. - Idretten står sterkt i samfunnet, og mange får et forhold til det. Det er knapt er noen aktør som er mer aktiv, både i bygda og utenfor. Jeg er godt fornøyd med måten Rindal IL profilerer avtalen på. Og jeg har jo selv et stort hjerte for idrettslaget, smiler han.

- Fra klubben sin side er vi svært begeistret for denne avtalen med kommunen, sier John Ole Aspli. - Rindal kommune er aktiv på flere områder for å støtte frivillig arbeid. På vegne av klubbens vel 800 medlemmer kan jeg si at vi er ydmyke og setter stor pris på det kommunen viser med denne avtalen. Klubben har løftet seg, og er i ferd med å bli enda mer profesjonell. Samtidig har vi blitt flinkere til å ta med oss våre samarbeidspartnere, også innenfor næringslivet. Klubben nyter stor forståelse og respekt, både fra kommunen og det lokale næringslivet. Og vi ønsker oss selvsagt enda flere gode og langsiktige samarbeidspartnere. Vi trenger alle gode krefter, sier han.

Aspli framhever at Rindal IL er en breddeklubb, og det er viktig at man klarer å fostre også de som har talent og lyst til å gjøre det bra, og som kan bli en inspirasjon for alle. 


Mange ildsjelder og stort engasjement for klubben

Idrettslaget sitt arbeid er primært for medlemmer, men også for allmennheten. Rindal IL har nylig investert i ny tråkkemaskin. Nå er det også planer om å starte opp med damehåndball igjen. Aspli forteller at Rindalshallen med tilhørende møterom er i ferd med å bli en møteplass for de mest aktive innenfor idrettsmiljøet. Han påpeker at dette vitner om at klubben har evne til å utvikle seg videre. 

- Alt tyder på at klubben vil kunne legge fram et særledes godt økonomisk resultat for 2015, sier John Ole Aspli.

Han understreker at formålet ikke er å bli rik, men å skape god aktiviteter for hele bygda.

- Vi har mange ildsjeler og mye engasjement innenfor idrettslaget. Som leder i dette unge idrettslaget er jeg virkelig positivt overrasket over engasjementet mange viser. Det er godt å se dette nå når vi har etablert en klubb for hele bygda.


Underskriver avtalen.jpg
Leder i Rindal IL John Ole Aspli og ordfører Ola T Heggem signerer samarbeidsavtalen for tre nye år.