Setter ned fartsgrensa ved skoleområdet

Statens vegvesen kom med forslag om å sette ned fartsgrensa fra 60 km/t  til 40 km/t på fylkesvei 65 ved skoleområdet på Øye. Surnadal kommune hadde ingen merknader til forslaget, og før helga var nye skilt på plass på strekningen hvor det ferdes hundrevis av barn hver skoledag. 

Videre ønsket Statens vegvesen å etablere fartsdempere på strekningen, men det er foreløpig satt på vent. I svaret til vegvesenet skriver plansjef Råg Ranes og enhetsleder Terje Forberg i Surnadal kommune følgende: 

"Surnadal kommune har ingen merknader til forslaget om å innføre særskilt fartsgrense 40 km/t, i forbindelse med gangfeltet på fv. 65 ved Øye skole. Fartsdempere må kanskje til for å få sett ned farten, men vi vil og kome med eit forslag om å vurdere ei prøveordning utan fartsdempere. Vi ønsker å styre tungtrafikken denne vegen for å unngå at den går gjennom sentrum og Miljøgata. Eventuelle fartsdempere må i alle fall tilpassast buss- og tungtrafikk på denne strekninga.

Vi vil og nytte høvet til å orientere om planane for gangs- og sykkelveg frå skulen og vidare gjennom sentrum til byggefelta på sørsida av elva. I den samanheng kan det bli aktuelt å vurdere å føre vidare 40 km/t-sona. Dette vil ein i alle fall måtte kome tilbake til". 

Statens vegvesen har ansvar for å sette en øvre fartsgrense på alle riks- og fylkesveier over hele landet, ut i fra en totalvurdering av veistandard og ulykkesrisiko. Fartsgrensene bli jevnlig vurdert ut i fra grundige analyser av veien og omgivelsene. Veier med busstrafikk, veier ved skoler, veier i boligområder og sentrumsområder skal settes ned til 40 og 30 km/t. 

Mandag 21. august er første skoledag for 785 skoleelever på Øye (291 på barneskolen, 194 på ungdomsskolen og 301 på videregående). I tillegg kommer trafikken til Øye barnehage som består av 52 barn. 

Arealplanlegger i Surnadal kommune, Håvard Stensønes, er glad for at det nå er kommet på plass et godt trafikksikringstitak på et sterkt trafikkert område.

- Det er flere grunner til at fartsgrensen er senket. Det overordna er trafikksikring av spesielt barn og ungdom. Kommunen ønsker å få gjort tiltak som fører til at det oppleves tryggere for alle mjuke trafikanter. Området ved Øye er utfordrende, spesielt i "morgenrushet", sier Stensønes.

Stensønes nevner spesielt utfordringer som høy fart på trafikk som kommer på fv 65 ned fra Nordmarka og ned fra Høgskolebakken, høy fart gjennom krysset ved Øye i retning Hamnes og stor biltrafikk ut og inn av skoleområdet på Øye.

- Ved senking fra 60 km/t til 40 km/t kan det i tillegg merkes fotgjengeroverganger der gang-og sykkelvegen krysser fv 65, sier Stensønes som er klar over at dette kan medføre utfordringer for tungtrafikken.

- Ulemper med en slik senking av farten kan være spesielt for tyngre kjøretøy, men vi mener trafikksikkerheten må prioriteres i et så sterkt trafikkert område, sier han.

40 sone øye 1_690x363.jpg

40 sone Øye 2.jpg