Marte Iren Langø Grete Ranes Heggem og Gro Magnhild Brønstad

Engasjerende foredrag i Rindalshuset

Sett av kvelden!

Marte Iren Langø, Grete Ranes Heggem og Gro Magnhild Brønstad oppfordrer alle rindalinger til å sette av kvelden mandag 12. oktober. Da kommer Tove Flack, en av landets fremste eksperter på mobbing, til Rindal for å holde foredrag. Tove Flack er en god formidler, så dette bli ikke kjedelig, og absolutt alle har noe å lære.

tove-flack httplaringsmiljosenteret.jpgTove Flack er doktorgradsstipendiat ved Læringsmiljøsenteret i Stavanger. Hun tar doktorgrad på mobbing. Tove Flack er en av landets absolutt fremste på området, og hun har spesielt forsket på den skjulte mobbinga, som er vanskelig for voksne å oppdage. Hun er i tillegg en dyktig formidler som når inn til alle. Hun har lovet å berøre følelsene til alle som hører på.

– Jeg tror ikke at det er verken mer eller mindre mobbing i Rindal enn andre steder, sier skolefaglig ansvarlig Gro Magnhild Brønstad. – Men vi vet at mobbing finnes i alle kommuner, og her i Rindal ønsker vi å ta det på alvor. Vi vil også legge vekt på forebyggende arbeid, og det er noe av det Tove Flack skal snakke om.

Barnehageansatte i Rindal, Surnadal og Halsa var på foredrag med Tove Flack i januar. Det var da ideen ble født. Dette var så bra at flere burde få høre om det, syntes de. Rindal kommune søkte da Rindal sanitetsforening om økonomisk støtte for å få Tove Flack til Rindal. Det endte med at sanitetsforeninga ble med som medarrangør.

– Vi er alle opptatt av at barn og unge rundt oss skal ha det bra, sier Gro Magnhild Brønstad. – De aller fleste har det jo også veldig bra. Men ikke riktig alle. Det kunne vi se ut fra Ungdata-undersøkelsen. I Rindal jobber vi for at alle skal ha det best mulig, og dette er et av tiltakene som vi setter i verk i år, sier hun.

Gro Magnhild Brønstad og Grete Ranes Heggem fra Rindal kommune og Marte Iren Langø fra Rindal sanitetsforening er alle enige om at gode oppvekstvilkår er svært viktig. Temaet berører både skole, barnehage og kommunens helsefremmende arbeid. Mobbing går ikke minst ut over den psykiske helsa.

– Det er så viktig at alle får oppleve å ha en god barne- og ungdomstid, sier Grete Ranes Heggem, folkehelsekoordinator i Rindal.

Livløpskomiteen i Rindal har gjennom flere møter i vår drøftet aktuelle forebyggende tiltak, som kan iverksettes for å sikre gode oppvekstsvilkår. Nettopp et slikt foredrag for alle kommunens innbyggere har vært et av forslagene.

Rindal kommune arbeider kontinuerlig for å bekjempe mobbing, men mobbing skjer også på fritida, og barnehagene og skolene kan ikke gjøre hele jobben alene. Dette angår hele samfunnet. Og alle kan gjøre en forskjell; Besteforeldre, tanter og onkler, søsken, venner, naboer, trenere osv osv… Temaet er også viktig for ungdom og unge voksne, selv om de ikke har fått barn enda.

Leder i Rindal sanitetsforening Marte Iren Langø forteller at også sanitetsforeninga og er opptatt av å ha et godt lokalsamfunn. Rindal sanitetsforening har mer arbeid på gang for barn og unge i år, blant annet mer om skjønnhetstyranniet.

Dette blir en storsatsing i rindalssammenheng. Arrangørene har ambisjoner om å fylle opp håndballhallen i Rindalshuset, eller ihvertfall den halvdelen av hallen som tas i bruk ved større arrangementer.


Kommuneansatte og skoleelever i Rindal skal også få nytte av dette.

Programmet som er lagt opp ser slik ut:
 

Mandag 12. oktober:

Kl. 13.00-14.30 Ei økt med elever og lærere fra 7-10. trinn, ca. 110 elever.

Kl. 15.00-18.00 Foredrag/fagøkt for lærere, assistenter, barnehageansatte, PPT, barnevern, helsesøster, ansatte i psykisk helse m.fl. (Attanova)

Kl. 19.30-21.30 Foredrag for foreldre, besteforeldre, ungdom, politikere, ledere og trenere i frivillige lag og organisasjoner og alle andre som er opptatt av barn og unges oppvekstmiljø. 


Foredraget om kvelden er gratis og åpent for alle. Mer detaljert program kommer senere.


Arrangørene presiserer igjen at absolutt ALLE som er opptatt av barn og unge bør få med seg dette. Tove Flack er etter deres mening den aller beste foredragsholderen i landet på dette området. De lover at dette blir et interessant, positivt og lærerikt foredrag for alle som kommer. Alle vil ha utbytte av dette på en eller annen måte.

 

Derfor - Sett av kvelden mandag 12. oktober allerede nå!
 

 

I denne artikkelen fra VG kan du lese mer om Tove Flack sitt arbeid


Bildet av Tove Flack er hentet fra nettsidene til universitetet i Stavanger. http://laringsmiljosenteret.uis.no