Ser lyst på fremtida

Julestjerna funkler varmt i vinduet og juletallerkenene står på bordet. Hos Trollheimsportens nyeste medlem Cafe Dan er det mye spennende på gang.

Daglig leder Dan Roger Pedersen er en mann med mange baller i lufta. Slik har han alltid hatt det. Han kom til Surnadal på åttitallet, da han som kokkelærling ble kastet inn i en hektisk utplassering, midt i julebordsesongen, på det som da var Surnadal hotell. Men kokkeyrket skulle likevel ikke ble en del av det daglige virket, og siden nittitallet har han trivdes godt på Talgøs fabrikk i Todalen, hvor han og kona bor. Dan Roger er ikke fremmed for å ta på seg ulike verv og roller, for eksempel som tillitsvalgt på jobb og brannmann i Todalens brannkorps, og siden 1. mai i år kunne han legge kafédrift til CV-en da han og kona Ingrid tok over etter Tor Rune Halsets Hammerkaféen. Siden da har Cafe Dan daglig servert sildball, potetball og annen solid tradisjonskost til surnadalingene.

I retrospekt ser de at timingen for overtagelsen var uheldig.

- Vi fikk en tung start på grunn av ombygginga nede, sier Dan Roger og henviser til omlegginga fra Coop Mega til Coop Extra.

Men med positiv respons fra gjestene og bygdas velfungerende jungeltelegraf begynner det nå å jevne seg ut, forteller han. Dan Roger tror nøkkelen ligger i hva som blir servert. Tradisjonskost er populært, og «dagens» er alltid en hjemmelaget rett. Han forteller at de selger særlig mye av sildball og kjøtt å påsse. Han har stor sans for å handle lokalt der det er mulig, og kjøper derfor fisk fra Norsk Kvalitetsmat og kjøtt fra Sylte Gårdsslakteri.

Denne uka startet salget av juletallerken med ribbe, medisterkake, pølse og tilbehør, og det ble såpass populært at de gikk tom for ribbe på torsdag. Nå er det mer ribbe i hus, og Dan Roger forsikrer om at juletallerken vil være ukens rett helt frem til jul. Kanskje kan juletallerken passe godt som søndagsmiddag i disse tider? Cafe Dan holder nemlig søndagsåpent hver uke, i alle fall frem til nyttår. Søndag 29. november er det duket for juletorg på Skei, og Cafe Dan holder naturligvis åpent.

 

Fremtidsplaner

Dan Roger skryter veldig av sine ansatte, som for tiden utgjør syv stykker. Snart utvides staben med ei ny kokke som tidligere har jobbet hos Jordbærpikene i Trondheim. Dan Roger og Ingrid, som til daglig er å finne på Wenju, bidrar når de kan.

Etter overtagelsen i mai har interiøret fått en liten profilendring, men Dan Roger har planer om å endre på enda litt til. Lokalet fremstår nå lyst og åpent, men han bemerker at lyden nok bærer litt lett i rommet. Det ønsker han å gjøre noe med. På nyåret vil Cafe Dan derfor få noen flere endringer med hensikt å dempe støy og skape en lunere atmosfære. De var heldige å ta over en eksisterende kundemasse, mener Dan Roger, men han håper at de nye tilpasningene vil gjøre at kaféen får en «kickstart» og når ut til enda flere - kanskje spesielt barnefamiliene. Et eget område for buffet står også på ønskelista. Etter jul og frem til mars holder derfor Cafe Dan stengt på søndager for å få tid til bygging av egen barnekrok, nytt kassaområde og flere spennende oppgraderinger.

Fremover håper Cafe Dan å kunne satse mer på catering. Til nå er det kun ryktebørsen som har stått for oppdragene, men han ønsker flere velkommen. Dan Roger forteller om stor fleksibilitet i utvalg av retter, både varme og kalde, og også her er fokus på bruk av lokale råvarer, som laks fra Vorpå Røkeri.

- Det er viktig å ha en god dialog med kunden. Vi fastlåser ingen menyer, men tilpasser til den enkeltes ønsker, sier han.

 

Cafe Dan finner du på lista over våre medlemmer. Klikker du deg videre derfra kommer du til facebooksiden, og i disse tider opprettes det ny hjemmeside som lanseres om kort tid.

 

Åpningstider:

Hverdager 9-18

Lørdager 9-16

Søndager 12-17

Søndagene 13. og 20. desember samarbeider Cafe Dan med «naboene» Hus og hjem på senteret og har utvidede åpningstider til kl. 18. Lørdag 19. desember er det langåpent til kl. 18.

Dan Roger Pedersen og Janne Reidun Eriksen_690x450.jpg

Dan Roger Pedersen og Janne Reidun Eriksen. I bakgrunnen svinser sjefskokke Torgunn Moen.

Cafe Dan illustrasjonsbilde_690x422.jpg

Populær og trivelig møteplass!