Lilli Husby, Knut Haugen, Karin Halle, Tor Rune Halset og Øyunn Aune

Ser lyst på å skille lag

Etter sommeren tar ni års samspill en ny vending, når Vårsøg hotell og Surnadal kulturhus i stor grad skiller lag - både fysisk og samarbeidsmessig. Men både hotellsjefen og kultursjefen ser lyst på endringene.

Initiativet kom fra den relativt ferske hotellsjefen Halset, som lenge har sett behovet for større aktivitet og tilstedeværelse på hotellet. Siden 2010 har resepsjonen ligget på kulturhuset, og med resepsjonen i kulturhusbygget og resten av hotellet i bygget på den andre siden av veien er sjansen langt mindre for at hotellets gjester har noen å henvende seg til når de skulle ønske det.  

- Det har vært dødt lenge. Vi ønsker oss et mer pulserende hotell, og med disse endringene vil vi få mer varme i gangene, sier Halset.

Hotellets administrasjon har dessuten kontorer på kulturhuset, vegg i vegg med hele kulturavdelingen i Surnadal kommune. Nå ser Halset frem til å samle alle ansatte i selve hotellbygget og legge til rette for økt lønnsomhet, drift og ressursbruk, men er også tydelig på at han ønsker et minst like pulserende og aktivt kulturhus.

 

God tid til å finne nye muligheter

I løpet av februar ankommer en knallgul nyhet kulturhuset - da ventes nemlig en selvbetjent billettautomat hvor man kan bestille billetter til kino og andre arrangementer på kulturhuset. Dette er tjenester kommunen tidligere har kjøpt av hotellet, men som var planlagt å endre på også før den nye samarbeidsavtalen kom i stand. Surnadal kommune vil måtte finne andre løsninger på denne type tjenester de har kjøpt av hotellet, men rådmann Knut Haugen mener det skal være overkommelig å komme frem til de optimale vinn-vinn-situasjonene for begge parter. På tross av store endringer i samarbeidsavtalen, presiserer partene at de fortsatt vil stå i et gjensidig avhengighetsforhold til hverandre. Hotellet vil eksempelvis fortsatt leie konferansesaler og annet areal av kommunen.

- Det er en spennende prosess for begge parter, og vi ser bare muligheter, sier kultursjef Lilli Husby.

Nå er kulturhuset åpent døgnet rundt, men når hotellets resepsjon flyttes vil kulturhuset med all sannsynlighet være stengt på kveldstid utenom arrangementer. Foajeen på kulturhuset brukes flittig hver eneste dag, noe som åpner for flere muligheter, mener kultursjefen. På dag- og ettermiddagstid er det stor aktivitet i regi av kulturskolen, og mange busspassasjerer er innom venterommet. Hva med en enkel kulturkafé hvor man kan lese aviser fra biblioteket, spør Husby og Haugen.

 

På bildet ser vi f.v. kultursjef i Surnadal kommune Lilli Husby, rådmann Knut Haugen, kommunalsjef kultur og næring Karin Halle, hotelldirektør Tor Rune Halset og bookingansvarlig ved hotellet Øyunn Aune.