Seniorhåndball i Surnadal

Etter et opphold på en sesong, blir det fra i høst igjen mulig å se seniorhåndball på parketten i Surnadal idrettshall. Med rundt tyve potensielle damespillere, har trener Ole Magnar Ulvund et godt utgangspunkt til å skape et stabilt og godt damelag.

Damene hadde sin første trening forrige uke, og skal med unntak av fellesferien trene jevnt frem til sesongstarten i september. Flere av spillerne er med på fotball, og noen er opptatt med innspurten av studier. Det vil prege treningsoppmøtet på forsommeren, men det bekymrer ikke den ferske seniortreneren Ole Magnar Ulvund.

- Vi har over tyve navn på lista vår, og jeg er sikker på at det vil bli et stabilt og godt oppmøte på treningene fremover. Årets spillerstall er en fin blanding av unge 16-åringer, til litt eldre og mer erfarne spillere som blant annet storskytter Rita Torhild Settemsdal (34). I tillegg vil også Therese Røen (22) gjøre comeback etter fødsel i september, sier Ulvund som har både surnadalinger, rindalinger og halsalendinger i stallen sin.

Damelaget skal spille i 4. divisjon i TrønderEnergi-serien, og møter lag som Orkanger, Frøya, Lensvik og Kristiansund.

- Ambisjonen er å etablere et seniorlag som skal kjempe i øverste halvdelen av tabellen, sier Ulvund som gleder seg til at sesongen kastes i gang i høst.

- Dette blir kjempebra. Jeg har stor tro på jentene, og det ser lovende ut, smiler den nye seniortreneren.

damelag ute 2015.jpg
Ni av spillerne: Fra venstre: Ingrid Kvendset Fiske, Ana Pimentel, Synnøve Strand, Marthe Brauten, Ole Magnar Ulvund, Lilly Viktoria Mo Sandberg, Hanne Aasbø, Siv Helen Mikkelsen, Jorunn Engdal Storholt og Silje Fjelnset.

Leder i Surnadal IL håndball, Stian Faksnes, er selvsagt svært godt fornøyd med at håndballgruppa stiller med seniorlag kommende sesong. I tillegg kan han fortelle at det er påmeldt 8 aldersbestemte lag.

- Det er gledelig at vi har meldt på 9 lag; ett seniorlag og åtte aldersbestemte: J10, G10, J11, J12, G12, J14 (to lag), J16 og D4. I tillegg kommer minihåndballen. Vi er også omtrent helt ferdig med trenerkabalen. Det er en lettelse å ha det klart så tidlig som i mai. Blant annet er det hyggelig å kunne presentere tidligere herrespiller, Roar Bævre, som trener for J16, sier Faksnes.

De aldersbestemte lagene starter sesongen etter høstferien.

stian faksnes ole magnar ulvund.jpg
Fornøyde herrer: Ole Magnar Ulvund og Stian Faksnes