seniordans illbilde_690x447

Seniordans i Rindal

Rindal seniordans starter opp igjen etter jul 12. januar kl.10.00 på Eldresenteret. Vi ønsker gamle og nye dansere velkommen. Du kan jo bare ta deg en tur og se hva vi holder på med.

Seniordans Norge skriver følgende:
 
I seniordans er det ikke ferdigheter og prestasjoner som teller. Et godt sosialt samvær – fellesskapet rundt dansen og kaffekoppen er minst like viktig.
                                                  
Hva er det som får 13.000 medlemmer i Norge til å dyrke denne interessen og bli så hekta at en neppe skulker ett eneste oppmøte?
 
Først og fremst er det fellesskapet i en danseform som er svært inkluderende. Her er det ikke det tradisjonelle mann/dame - mønsteret, men partnerne som markeres rød eller blå. I prinsipp foregår denne dansen i ring med jevnlig partnerbytte. Men det finnes en mengde variasjoner som for eksempel dans på linje (line dance), formasjoner og andre sammenstillinger.

Likevel er musikken viktig. Den er så fengende og er avpasset så fint til dansene, at det blir vanskelig å holde dansefoten tilbake. Vanskelig er det ikke. Seniordansen utføres etter en grei og enkel instruksjon, som repeteres og repeteres, slik at dansen sitter der. Rytmene kan variere fra vals, reinlender, polka, foxtrot, tango, swing, rounds og salsa, m.a.o. super trim.

Og kanskje det beste av alt: det sosiale miljøet du kommer i. De som liker å danse, er oftest utstyrt med en evne til sosial omgang. Mange kan bekrefte at de i seniordansen har de fått et nytt liv, med mange nye venner og en sunn og god interesse i livet.

Velkommen til seniordans! Du vil ikke angre!