Mons Otnes juni 2016

Sekserdryss og høyt snitt

Rektor Mons Otnes ved Surnadal vidaregåande skole jubler over årets eksamensresultater. Sekserdryss og høyt snitt gleder en lærerstab som for kun noen måneder siden fortvilte over en nedslående skoleundersøkelse.

Etter det i april ble klart at skolen hadde fått et av landets dårligste resultater i Kunnskapsdepartementets skoleundersøkelse, gjør det ekstra godt å vite at man har klart å holde fokus på det som er riktig, sier Otnes.

- Det er artig for lærerne at det blir prestert så godt. De får en bekreftelse på at jobben de gjør er rett.

Hos de 66 elevene på Vg3 studiespesialisering og allmennfaglig påbygging som tok skriftlig eksamen i norsk hovedmål, ble gjennomsnittskarakteren hele 3,66. Det er en dramatisk økning fra skoleundersøkelsens 2,93 (fra 2012-kullet), men også et av de bedre resultatene på årsvis, forteller Otnes.

Men det stopper ikke der. På muntlig eksamen har det blitt utdelt sjeldent mange seksere. Spesielt må det nevnes at i faget Matematikk R2, som blir beskrevet som det vanskeligste matematikkfaget, havnet snittet på knallsterke 5,6. Samtlige eksamenskarakterer blir satt av eksterne sensorer, og resultatene fra skriftlig norsk hovedmål har nasjonal sensur.

- Det er mange elever som er fornøyde, smiler Otnes bredt.

Mest gledelig synes rektoren likevel det er at det blant avgangselevene er 97,3% bestått på samtlige eksamener. Resultatet for hele skolen er 96,2%.