Hov i Rindal sentrum

Seks flyktninger kommer til Rindal

- Rindal kommune har sagt ja til å ta imot seks flyktninger i første omgang, sier rådmann Birgit Reisch til Trollheimsporten. Tre av flyktingene skal bo i bofellesskap på Hov i Rindal sentrum (bildet). - Vi har fått en liten utsettelse for å få alt klart, til etter jul, forteller Birgit Reisch.


- Vi hadde i utgangspunktet håpet å få flyktningene hit til Rindal før jul, men det måtte dessverre utsettes litt, forteller rådmann Birgit Reisch. Grunnen til utsettelsen er at flykningkonsulenten i Rindal er langtidsykmeldt. - Et vikariat vil bli lyst ut med det første, forteller Birgit Reisch. Men dersom noen er interessert i å vikariere i stillingen oppfordres man til å ta kontakt med Rindal kommune.


Det som er klart er at det er seks enslige flyktninger som kommer til Rindal i denne omgang. Det er naturlig nok mange flere enslige enn familier som trenger opphold, så Rindal kommune fikk ikke tildelt noen familie i første omgang. Noen av de enslige som kommer vil kunne søke familiegjenforening, men dette er en prosess som kan ta flere år.


Det er fire flyktninger fra Somalia og to fra Eritrea som kommer til Rindal på nyåret. Det er fem menn i alderen 19 - 32 år, og en dame på 45 år. Tre av disse skal bo i et bofellesskap på Hov på Rindal Sentrum. Den enslige damen skal bo i en leilighet i rekkehuset Blom i Skulegata. To menn skal dele naboleiligheten i Blom. Der er det bygd om, slik at begge får hvert sitt soverom, forklarer Birgit Reisch.
 

Blom i Rindal sentrum.jpg
Her i Blom i Skulegata skal tre av flykningene bo. Det brune rekkehuset helt til høyre skal rives.


- Før flykningene kommer vil vi gå ut og be folk om å bidra med brukbare møbler og det som flykningene ellers vil trenge, forteller Birgit Reisch. Vi vet at vi har mye på plass allerede, blant annet en god del kopper og kar, sier hun. - Men siden flyktningkonsulenten ble sykmeldt har vi ikke full oversikt over hva som trengs. Når vi får ansatt en vikar i stillingen som flykningkonsulet vil vi gå ut med informasjon om hva mer som trengs for å utstyre leilighetene, sier Birgit Reisch. - Møbler og utstyr trenger ikke å være topp moderne. Det som er brukbart er godt nok, sier hun.