smedheim aron2

Seiret på hjemmebane

Kaldblodstraverne Madla Elden og Smedheim Aron vant begge sine løp på hjemmebane under lørdagens travløp på Syltmoen travbane. 32 hester stilte til start i det som ble et godt gjennomført arrangement i regi av Surnadal travklubb.

Det er andre året på rad at travklubben arrangerer løp på Syltmoen travbane.

- Nå håper vi at dette blir en fast tradisjon i september, sier leder i Surnadal travklubb, John Helge Gravvold, som var godt fornøyd med lørdagens stevne.

- Jeg er fornøyd med oppslutningen, og det er artig at vi får sponset pengepremier av Det norske travselskap. Det gjør travløpet mer attraktivt og vi får flere påmeldte, sier Gravvold.

Pengepotten på 38 000 ble fordelt på alle vinnere. Nytt av året var trøstepremie for taperne i alle løp. De fikk hver sin sekk med kraftfor sponset av Felleskjøpet for å motivere til videre trening og innsats.

For første gang inkluderte travklubben ponnier i konkurransen. Ponnitrav og ponnigalopp var et populært innslag, og de fikk æren av å starte travløpet før hestene inntok banen.

Vinneren av rekrutt ponni ble Victorias Sweet Adelen som ble kusket av Julie Søreng. Vinneren av ponnigaloppen ble Skogmo Kongen som ble ridd av Erika Witsø Lund.

Astrid Gravvold på Junior

Lokale vinnere
5. løp bestod av tre kaldblodshester (3-åringer). Over distansen 1320 meter var det stortalentet Smedheim Aron som gikk av med seieren. Hesten eies og trenes av Ola Sylte Heggset fra Surnadal og ble kusket av Thomas Mjøen.

Smedheim Aron (t.h) på oppløpet sammen med Varg Lyn

6. løp var lokaloppgjør mellom Sylverbest som eies av Stine Grytskog, Slettvoll Vilja som eies av Ola Skjølsvoll og Madla Elden som eies av Elisabeth Engset. De to sistnevnte kjempet hardt om seieren, og etter et svært spennende oppløp var det til slutt Madla Elden som gikk av med seieren. Hesten ble kusket av Karl Ove Nordtømme og distansen var 1720 meter.

Madla Elden vant sitt løp. Her sammen med eier Elisabeth Engset og kusk Karl Ove Nordtømme

I 7. løp startet sju kaldblodshester 4 år og eldre. Løpet ble vunnet av rindalshesten Pave Nora som eies av Einar Mogset. Han ble kusket av Karl Einar Stubbsjøen over distansen 1680 meter.