Seier i hjemmedebuten

Søndag ble tidenes første seriekamp i 2. divisjon i innebandy spilt i Surnadal idrettshall. Det nyopprykkede hjemmelaget viste ingen respekt for gjestene på studentlaget NTNUI, og vant til slutt fortjent 9 - 8 i en spennnde og underholdende kamp.

Surnadal rykket opp til 2. divisjon i fjor, og sesongåpnet med to kamper i Trondheim sist helg. Der ble det seier 13 - 9 mot Nidaros og tap 6 - 3 mot opprykksfavorittene fra Øya. Etter tre serierunder ligger Surnadal på 3. plass med 6 poeng. Lik poengsum som Tiller på 2. plass, men med dårligere målforskjell. Se tabellen her.

Søndagens historiske hjemmekamp ble jevn og spennende til siste slutt. Surnadal startet best og gikk opp i ledelsen 1 - 0 etter scoring av Roy Bolme i det 9. spilleminutt. Hjemmelaget satte inn ytterlige to scoringer før første periode var over. Målscorere var Petter Mathisen og Knut Bergli.

Knut Bergli scorer for Surnadal i 1. periode

I 2. periode våknet gjestene til liv, og overtok initiativet i kampen. 11 minutter ut i perioden utlignet trønderne til 3 - 3, og to minutter senere gikk de opp i ledelsen for første gang i kampen. Kampens beste spiller, Petter Mathisen, sendte avgårde en suser som igjen førte til balanse i regnskapet, før Roy Bolme satte inn sitt andre mål for kampen og sørget for ny ledelse til Surnadal. Like før pause utlignet NTNUI til 5 - 5.

Hektiske sluttminutter
Tredje og siste periode var bare 10 sekunder gammel da kaptein og trener Rickard Larsson fyrte løs et skudd som var utagbart for keeper, og dermed var Surnadal igjen opp i ledelsen. Fem minutter ut i perioden scoret Petter Mathisen på straffe, og like etter satte han inn sitt fjerde mål og sørget for tremålsledelse til hjemmelaget. Men spillerne på NTNUI ga aldri opp og reduserte kjapt til 8 - 6. Med 7 minutter igjen av kampen satte Janis Balandins inn surnadals niende mål, og alt tydet på at Surnadal enkelt kunne kontrollere inn til seier. De siste minuttene ble derimot svært spennende, og med 25 sekunder igjen av kampen reduserte NTNUI til 9 - 8. Surnadal klarte å ri stormen av, og vant historiens alle første 2. divisjonskamp i Surnadal idrettshall!

Larsson er både spillende trener, lagkaptein og leder for Surnadal innebandyklubb. Han var fornøyd med tre poeng i hjemmedebuten.

- Vi startet bra, tapte 2. periode og satte inn et ekstra gir mot slutten. Slik var det også i kampene forrige helg. Vi har en tendens til å slappe av når vi er i ledelsen. I dag vinner vi mye på grunn av at laget består av en gjeng med vinnerskaller. Konkurranseinstinktet er høyt, smiler Larsson som gjerne vil fortsette i denne divisjonen.

- Målsetningen må være å holde seg i 2. divisjon. Opprykk er nok neppe aktuelt for oss. Flere av oss har barn og mange driver med fotball i tillegg. Klarer vi å holde oss i 2. divisjon, er det mer enn bra nok, sier Larsson.

Surnadal innebandy har rundt 30 medlemmer, der 20 er aktuelle for kamp. En av spillerne som vil få mye spilletid er 21 år gamle Petter Mathisen. Han briljerte ved flere anledninger under søndagens hjemmekamp.

- Jeg er opprinnelig fra Finnmark, men har flyttet til Surnadal og jobber på sykehjemmet. Jeg har vært en del av klubben i to måneder og trives godt, sier Mathisen som har erfaring fra spill i 1. divisjon.

Innebandy er en publikumsvennlig idrett med høy underholdningsverdi, så guttene fortjener mange flere på tribunen neste hjemmekamp!