Havna

Sea-Cargo skal bruke Surnadal Havn

Sea-Cargo har inngått avtale om bruk av båt til Surnadal Havn. Milepælen for det 25 år lange arbeidet for havnetrafikk i Surnadal, ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse i forbindelse med næringslivsdagen i Surnadal torsdag, skriver Tidens Krav.

- Vi kan i dag fortelle det gledens budskap at Sea-Cargo stiller med båten Sea-Cargo Express. Vi har hatt tett kontakt med lokalt næringsliv og kommunen de siste fem år, og har kommet til at det er grunnlag for å drive ei havn her, sier Grete Leren Kroknes i Sea-Cargo til Tidens Krav.

12. februar skal prosjektet tas videre, og det blir da kjent mer detaljert om når, hvordan og hvor ofte båten skal gå. Før oppstart skal et lokalt selskap - foreløpig kalt Surnadal Havn - få på plass terminal. Normøre og Kristiansund havn stiller med rampe, og det skal bygges slik at det i framtida kan tas imot enda større båter.

Lokalt næringsliv jubler for det glade budskap. - For oss betyr det mye at vi med dette får råstoff levert til kai. Det er et stort framskritt for oss, sier Roald Boge i Pipelife Norge AS.

Også Talgø er sterkt inne i prosjektet. - Dette blir positivt for hele regionen, også for den allerede sterke transportbransjen. sier Terje Talgø.


Les mer om saken i Tidens Krav: Milepæl for havne-prosjekt