Sea-Cargo med første anløp i Surnadal havn

Sea-Cargo Express gjorde sin første av mange regulære leveranser med råstoff til Pipelife torsdag morgen. Det første anløpet ble ekstraordinært da havna grunnet uværet tok imot last som båten opprinnelig skulle frakte til Trondheim.

Jan Olav Bjerkestrand, seniorrådgiver i Kristiansund og Nordmøre Havn, forteller at Sea-Cargo Express i utgangspunktet vil ha anløp hver 14. dag med råstoffleveranser til Pipelife. Lengre frem i tid er målet å ha ukentlige avganger, når flere kunder, som Talgø, kommer til.

 

Vel overstått

Det er Trollheim AS som er kaioperatør og har ansvar for lossing, lasting og transport. Truckførere Magnus Berg og Lyder Bævre hadde vært på havna siden 04.30, men så ikke mørkt på å ta fatt på mer truckkjøring ut over dagen. Og deres første oppdrag gikk smertefritt, forteller en glad daglig leder i Trollheim AS Lars Inge Kvande. Oppdraget ble større enn først tenkt - grunnet værforholdene ble båten nemlig forsinket. Den skulle egentlig anløpe Trondheim i tillegg, men beslutningen om heller å losse og laste trondheimslasten i Surnadal ble fattet i går kveld, etter Sea-Cargo i dialog med Kristiansund og Nordmøre Havn og Trollheim AS hadde forsikret seg om at kaioperatøren kunne ta oppdraget på kort varsel. Fem trailere hadde allerede vært på havna for å transportere lasten videre til Trondheim.

- Det viser at vi er fleksible og i stand til å løse slike situasjoner, sier Jan Olav Bjerkestrand.

Lars Inge Kvande nikker bifallende og peker på at Trollheims umiddelbare beliggenhet til havna gir stor fleksibilitet i bistand og utleie av personale.

Per Anders Brattgjerd i Sea-Cargo Agencies Møre og Trøndelag er godt fornøyd med den noe utvidede ildprøven for havna i Surnadal.

- Jeg er imponert over stå-på-viljen til Trollheim og Pipelife. De har virkelig vært på hugget, sier Brattgjerd.

- Jeg vil gratulere regionen og Surnadal med første anløp, smiler han.

Jari Kahrs, Per Anders Brattgjerd og Jan Olav Bjerkestrand.JPG

Jari Kahrs i Sea-Cargo AS Bergen, Per Anders Brattgjerd i Sea-Cargo Agencies Møre og Trøndelag og Jan Olav Bjerkestrand i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Lars Inge Kvande, Lyder Bævre, Magnus Berg og Per Olav Garte Trollheim SeaCargo 690.JPG

Kaioperatører: f.v. Lars Inge Kvande, Lyder Bævre, Magnus Berg og Per Olav Garte i Trollheim AS.

Ro-ro rampe lastes SeaCargo2.JPG

Ro/ro-rampa fungerer godt!

Karin Halle, Johannes Holten, Jari Kahrs og Jan Olav Bjerkestrand 690.JPG

F.v. Karin Halle, daglig leder i Surnadal Hamneterminal AS, Johannes Holten, logistikkleder i Pipelife, Jari Kahrs og Jan Olav Bjerkestrand.

Reach Stacker.JPG

Reach stacker-trucken veier 72 tonn og kan løfte opptil 45 tonn. Den blir stasjonert på kaia og brukes av Trollheim for å transportere og tømme containerne som losses til havna, før lasten transporteres videre til kunde.

SeaCargo helprofil.JPG