Satte opp farten - sikret to nye poeng

Surnadal sikret seg to nye poeng i hjemmekampen mot Orkanger lørdag. Gjestene hang med til midtveis i andre omgang, men da satte Surnadal inn et ekstra gir og løp fra et slitent bortelag.

Surnadal startet kampen best og gikk raskt opp i ledelse 3 - 0 etter to scoringer fra Ingrid Kvendset Fiske og Hanne Engdal Storholt. Kaptein Gry Norshusstuen styrte spillet godt i angrep og i forsvar jobbet damene godt. De rutinerte spillerne på Orkanger er ikke kjent for å gi seg lett, og kjempet seg inn i kampen igjen så fort Surnadal slapp seg ned noen hakk. Da det gjenstod ti minutter av første omgang reduserte Orkanger til 8 - 6, og det var fortsatt spenning i kampen. Mot slutten av omgangen mistet Surnadal tempoet i ball og føtter, og hadde svært mange unødvendige pasnings- og mottaksfeil. Heldigvis slurvet spillerne på Orkanger i avslutningsmulighetene, slik at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse 12 - 9.

Rita Torhild Settemsdal må finne seg i å sitte på benk en stund fremover, men har likevel mye å bidra med!

Det skulle gå ytterligere femten minutter før Surnadal sa takk før følget til Orkanger. Da satte hjemmelaget, med Gry Norshusstuen og Hanne Engdal Storholt i spissen, opp farten, og da hadde ikke trønderne noe å stille opp med. Slitne gjester ble hengene etter raske surnadalinger, som ble belønnet med flere straffekast som Berit Aakvik satte sikkert i mål. Ballen gikk fort, og surnadals høye kantspiller, Ingrid Kvendset Fiske, ble gang etter gang spilt ledig. Fiske satte ballen kontant i mål fem ganger fra sin kantposisjon, og har utviklet seg til å bli lagets soleklare førstevalg på høyresiden.

Surnadal vant til slutt kampen 23 - 17, og viste at de klarte seg godt uten lagets storscorer Rita Torhild Settemsdal som er ute med kneskade på ubestemt tid.

Surnadal leder nå tabellen med 8 poeng på 5 kamper, men har spilt to kamper mer enn Kristiansund som fortsatt er ubeseiret.

Dette var Orkangers første tap denne sesongen.

Ingrid Kvendset Fiske, Berit H. Aakvik og Gry Norshusstuen sørget for 16 av surnadals 23 mål