Robert Ove Borstad Kvanne Industrier

Satser vedlikeholdsfritt

Med over 25 års erfaring har Kvanne Industrier AS profilert seg godt på nasjonalt plan som ledende dørprodusent av glassfiberarmert polyester. Den siste tiden har Surnadalsbedriften satset stadig mer på salg av vedlikeholdsfrie løsninger i form av plastplater. - Svenskene har vært et hakk før oss, men nå kommer Norge etter, sier Robert Ove Borstad ved KIAS.

Bedriften, som er lokalisert på Røtet i Surnadal, har i en årrekke produsert og levert dører i glassfiber - i hovedsak til næringsvirksomheter. De senere år har KIAS satset desto mer på privatkundene og det offentlige markedet, hvor de ser at behovet for sine produkter er enormt. Bergen kommune er blant kundene som sverger til produktene produsert i fabrikken på Røtet. Tilbakemeldingene fra kommunen er meget tilfredstillende:

- Tilbakemeldingene vi får fra Bergen er at når det blir brukt produkter fra oss, så slipper kommunen å tenke på vedlikehold, forteller Borstad.

For knappe fire uker siden hentet bedriften inspirasjon fra Sverige, og fremover vil Borstad stå i spissen for at Surnadal tar etter Sveriges suksess ved å satse videre på plastprodukter.

Blant de nye produktene KIAS nå kan tilby, er isolerende drivhusplater, lette karbonplater og naturtro terassebord. Fordelene og bruksområdene er mange. 

- Et slikt terassebord er nok mer kostbart i utgangspunktet, men vil lønne seg over tid. Går man i anskaffelse av dette vil man slippe å beise eller foreta noen form for vedlikehold på flere tiår, anbefaler Borstad, som også fremhever karbonfiberplater som et godt alternativ til bruk hos for eksempel bilinteresserte.

Plastplater kollasj.png

Bruk av plexiglass og herdet glass er svært vanlig, men som et alternativ anbefales også polykarbonat i forskjellige strukturer og farger. Prisen er normalt sett 1/3 lavere enn tilsvarende i herdet glass. 

Til sammenligning med førstnevnte er polykarbonat svært sterkt og nærmest umulig å ødelegge. En av de mange fordelene ved polykarbonatet er at det kan kaldknekkes og varmknekkes til ønsket vinkel. Materialet er hundre ganger mer slagfast en vanlig glass og ti ganger mer enn herdet glass, noe som viser hvor sterkt polykarbonat er.

Alle platene fra fabrikken kommer i forskjellige utførelser, og har forskjellige strukturtyper til bruk i for eksempel garasjegulv og fjøs. Det er mulighet for å dekke store områder, da platene kommer i store størrelser på 1 ganger 3 meter. Det kan også bestilles ripefrie plater, samt plater med andre spesielle egenskaper som UV-stopp, maskinglass og lignende. Bedriften kapper til ønsket størrelse, og leverer lagervare på meget kort varsel til svært konkurransedyktige priser.

- Polykarbonat kan brukes til så mye forskjellig, så mulighetene stopper som oftest i hodet. Man kan blant annet benytte platene i fjøs fra gulvet og opp da det gir en fordel ved spyling, eller beskytte gipsveggen i en garasje fra støt og lort. Vi har også levert flere plater til bruk på veranda og gelender, både i sotet, hvit og frostet utførelse, forteller Borstad.

Under laksefestivalen vil Kvanne Industrier AS bli å finne på stand på Skei. Borstad oppfordrer alle interesserte til å stoppe opp ved boden for en hyggelig prat!

For mer informasjon angående alt KIAS har å by på, se www.kvanne-industrier.no eller deres Facebookside her.