Kor Gøyttj og Vox 2

Sang og furutrær

Den 27. Bøgdakvelden i rekken serverte mye flott sang, foredrag om furukjempene i Trollheimen og humoristisk innslag for de 250 publikummerne. Rindal Skimuseum sin venneforening fikk med seg Rindal kommune sin kulturpris hjem.

Bøgdakvelden kom litt brått på årets konferansier, Jens E. Indergård, som kom løpende inn på scenen i bare håndkle (under), og måtte derfor ha Karstein Mauset til å ta over å synge opp til rindalssangen, en utradisjonell vri på den tradisjonelle innledningen!

Jens E Indergård_300x450.jpg

 

Ungdomskoret i Rindal, ledet av Daniel Bjørlo, innledet de kulturelle innslagene med flotte tolkninger av The Winner Takes It All av ABBA og sangen Thousand Years. 

Ungdomskoret.JPG

 

Neste ut var søstrene Karmen og Lone Lorgen; - E væt itj ka dæm he på kakåinnj inni Bolminj, innledet konferansier Indergård med og pekte på gullstrupegenene som helt klart florerer! I dag stod ni år gamle Karmen for syngingen og storesøster Lone akkompagnerte på gitar. Karmen imponerte stort med framføringen av Det finnes også drømmer når det gryr fra Kusikal og en DDE-sang.

Karmen Lorgen[1].JPG

 

Morten Gåsvand viste frem bilder og fortalte om sin jakt om å finne den største furua i Trollheimen. Han viste bilder av mektig, og til tider morsom, urskog og furuer. Furujakta blir det bok av, som kommer til høsten.

IMG_5778.JPG

 

Brått ble konferansier Indergård avbrutt av fast ansatte ferievikarer på heltid - Line Indergård og Mali Løset - som hadde tatt feil av dagene for bøgdakvelden og kom for å vaske. Misforståelsen ble fort løst og de vasket seg av scenen igjen.

Line Indergård og Mali Løset.JPG

 

Nestleder i livsløpskomiteen Arild Haugen og ordfører Ola T. Heggem delte ut Rindal kommunes kulturpris til Rindal Skimuseum sin venneforening. Venneforeninga har det siste halvåret brukt 1150 dugnadstimer og har ellers bidratt med mye kompetanse og historiekunnskap. Margret Meland og Per Rindalsholt tok i mot prisen på vegne av venneforeninga. 

Kulturpris venneforeningen.JPG

 

Jo Sverre Sande spiller på nye strenger og går nå solo, med tekster på kav rindaling; - Det va itj klænar det hæll, sa Sande om å skrive tekster på rindaling. To av låtene fikk urpremiere nettopp under Bøgdakvelden. Soloprosjektet vil ha et mer akustisk preg over seg, men det er enda tidlig å si nøyaktig hvordan musikken vil høres ut. På sensommeren går han i studio for å spille inn de nye sangene.

Jo Sverre Sande[1].JPG

 

Toril Moe opptrådde på bøgdakvelden igjen etter et opphold på 10-11 år, og konferansier Indergård mener hun har rindalsalibiet sitt i orden siden hun er gift med en rindaling, men Moe kunne også tilføye at bestefaren hennes var lomunddaling. Hun sang som vanlig helt usedvanlig flott, og spesielt hennes versjon av The Story av Brandi Carlile bidro til kronisk gåsehud. 

Toril Moe[1].JPG

 

Kor Gøyttj - Rindals eget blandakor presenterte flotte versjoner av Den finaste eg veit, Bysommer og Solskinnsdag, før det ble interkommunal korsang da Vox steg på scenen sammen med Kor Gøyttj. De framførte Michael Jacksons Man in the Mirror, noe som var en mektig og flott avslutning på en rik Bøgdakveld!

Kor Gøyttj 2.JPG

 

Kor Gøyttj og Vox 2.JPG

Interkommunalt korsamarbeid mellom Kor Gøyttj og Vox - Kor Gauast, foreslo Toril Moe.