DSC_3960

Samskaping i Sagariket

Gjennom mer enn 20 års drift har Saga Trollheimen Hotel utviklet et bredt tilbud av aktiviteter for sine gjester. En av disse aktivitene er samskaping. Mange forbipasserede har kanskje lagt merke til folk i vikingklær i området rundt Saga. Det er en del av dette konseptet.

Hotelleier og daglig leder Morten Gåsvand forteller at hotellet har et eget tilbud innen couching/teambuilding. Det er dette de kaller for samskaping. Det er som oftest Randi Haugland som leder leder aktivitetene, og hotellet tar imot gjestene fra fjærn og nær. Gjestene er fra nabokommuner og rundt Trondheim.

- Gjestene som besøker bygda er vanlig mennesker som mange i Rindal er i slekt med. Men mange er ukjente med Rindals-bygda, så for førstegangsbesøkende blir hotellet det første møtet med Rindal, noe som er helt naturlig, sier Morten Gåsvand.

Etter omtrent 10 år med samskaping, så er hotellet kjent i Midt-Norge for dette konseptet. Gjestene aktiviseres med mange forskjellige aktiviteter som inneholder kreativitetskaping sammen, mestring og hygge.

- Antallet slike grupper som har dette behovet har for lengst passert over 100. De er enten firmaer eller familiegrupper og er fra 20 til 60 personer, forteller Morten Gåsvand.

Han legger til at aktivitetene foregår i bygninger fra Skjølsvold, Negard, Haltli, Langli, Furuhaug, Faksnes og Ødegård.

DSC_9107_690x458.jpg
DSC_8698_690x458.jpg
DSC_6059_690x458.jpg
Alle foto: Morten Gåsvand
 

Vi finner denne informasjonen om samskaping på hotellets hjemmeside:

Åpnere, tryggere, modigere og mer kreative deltagere.

Et inkluderende tilbud og et alternativ til ekstremsportaktig teambuilding og lignende tilbud.

Saga har utviklet et sett aktiviteter som vi kaller samskaping. Samskaping er en av våre kjerneprodukter, fordi aktiviteten har rot i den praksis og de verdier som gjelder for tilblivelsen av Saga Trollheimen Hotel. Enhver har en grunder/skaper i seg, men hvordan lykkes i å skape noe sammen? Vi er alle klar over at det å skape noe sammen er det høyeste mål.

Men hvordan skal vi klare dette? Hvordan gi rom for deg selv samtidig som du gir rom for andre?

På Saga Trollheimen Hotel iscenesetter vi elementer fra håndverkets, kunstens og naturens verden, som grunnlag for inspirasjon, kreativitet og nytenking. Samskaping kan gi din bedrift eller organisasjon mulighet til å reflektere over egen praksis, gjennom å forene kreativitet og målrettet arbeid.

Samskaping bygger på at det å være menneske innebærer evnen til å skape og improvisere, basert på tenkning, sanselighet, følelser og kropp. Samskaping tar utgangspunkt i den kraften som ligger i dialogen, og dens vektlegging av gjensidig respekt, likeverdighet og vilje til å lytte og forstå.

Etter endt samskaping samles vi til oppsummering og fremføring av aktivitetene.

Noen av våre samskapingsaktiviteter; Oppsett av laftehytter, maling, fototablå, musisering, bålbrenning m.m.

Velkommen til å samskape, sammen med dine medarbeidere eller venner!


Klikk på bildene for å se dem større og i serie:

 

DSC_3920
DSC_3940
DSC_6408
DSC_6707
DSC_6737
DSC_6742
DSC_7194
DSC_7267 (1)
DSC_7478 (1)
DSC_9671
DSC_9892 (1)