Sammen for idretten

Daglig leder i Surnadal IL Øystein Hjelle Bondhus presenterte stolt idrettslagets fem nye hovedsponsorer fra det lokale næringslivet. Den nye sponsorstrukturen er ny av året og knytter bedriftene tett sammen med hver sin gruppe innen idrettslaget.

SIL hovedsponsorer red_690x426.jpg

F.v. Øystein H. Bondhus (SIL), Anders Grimsmo (daglig leder Consto Surnadal), Janne Rangnes (salgs- og markedssjef Svorka), Stig Sæter (daglig leder Gjensidige Surnadal), Lorentz Sæter (senterleder AMFI Surnadal) og Kjell Larsen (adm. dir. Pipelife).

 

- Vi viderefører et allerede eksisterende samarbeid med kjente og kjære bedrifter, men nå blir støtten og samarbeidet spisset opp mot de enkelte gruppene, sier Bondhus.

Svorka skal fremover sponse allidrett, Amfi sponser fotballgruppa, Gjensidige støtter håndballgruppa, Pipelife sponser langrennsgruppa og Consto støtter alpingruppa. Innholdet i de ulike avtalene varierer, men Bondhus kan opplyse om at samtlige sponsorer har økt sine bidrag. Den samlede støtten er nå oppe i en halv million årlig. Bondhus presiserer at hovedsponsorene fortsatt bidrar også til andre grupper, men at gruppebidragene er øremerket hver enkelt gruppe, som forvalter midlene selv. Sponsormidlene går eksempelvis til sportslig utvikling og rekruttering.

Sistnevnte er tydelig å se spesielt i alpingruppa. Daglig leder i Consto Surnadal, Anders Grimsmo, er glad for at hans bedrift nå skal støtte den raskt voksende gruppa.

- Vi har helt klart gjort den beste investeringen, smiler Grimsmo. - Vi sponser ei lita gruppe som fort kan vokse seg store, da vi den siste tiden har sett en voldsom rekruttering spesielt på de laveste alderstrinnene. Grimsmo håper og tror rekrutteringen vi øke i omfang og aldersspredning.

 

Verdifull frivillighet

- Det jobbes godt innad i alle gruppene, men vi er helt avhengige av støtten fra det lokale næringslivet. Og vi møter en enorm velvilje, smiler Bondhus.

Salgs- og markedssjef Janne Rangnes i Svorka mener det er riktig og viktig at bedriftene bidrar til den enorme frivilligheten Surnadal IL utviser.

Administrerende direktør i Pipelife, Kjell Larsen, ser stor verdi i samarbeid mellom næringsliv og idrettslag.

- Som samfunnsaktører er det viktig at vi støtter det som skjer med barn og ungdom. Samtidig ser vi at dette gir et vinn-vinn-samarbeid hvor vi innad i bedriften jobber med fokus på økt fysisk aktivtet, sier Larsen. Han peker også på de positive ringvirkningene samarbeidet gir for hele lokalsamfunnet, deriblant fremming av bedre folkehelse, lokalpatriotisme og samhold.

Stig Sæter, daglig leder i Gjensidige Surnadal, er skjønt enig med Larsen. Han mener penger vokser raskt i frivillig innsats.

- Vi får så mye igjen for den støtten vi gir, smiler Sæter.

 

Hyller den nye strukturen

Bondhus selv har tro på at den nivådelte sponsormodellen skaper mer profesjonalitet. Den nye strukturen hylles av samtlige sponsorbedrifter.

Stig Sæter mener dette er et forbilledlig sponsorsystem som flere lag og organisasjoner burde følge. Han støttes av Janne Rangnes.

- Jeg vil berømme idrettslaget for det arbeidet som er lagt ned for å få til denne sponsorstrukturen. Det forenkler samarbeidet og gir en stor grad av profesjonalitet, fastslår Ranges. Svorka er glade for å støtte allidrett.

- Svorka støtter bredde, og barn og ungdom er spesielt viktig for oss, sier Ranges. - Selv om vi er en liten kommune, er det stor bredde og variasjon i tilbudene.