Ronja

Samlet inn 24.000 til Schools for Africa

Ronja Dahl Holten og hennes MOT-drøm sørget for 24.000 kroner til Unicef og bygging av skoler i Afrika gjennom kantinesalg. - Jeg står og ser på at drømmen min blir oppfylt, stråler Ronja i gymsalen på Surnadal ungdomsskule.

Elevene strømmer på og handler smoothies, iskaffe og pizza så elevene i 9EF og Ungdom med MOT har et svare strev med å holde følge bak "disken".

- I dag har vi kantina i gymsalen, så flere får komme til, og tidligere, så det ikke blir så mye kø, forklarer Ronja.

I tillegg til stor pågang fra elevene på Surnadal ungdomsskule bidro også 7. trinn på Øye skule til økt salg. De har nettopp hatt besøk av Ungdom med MOT, hvor de fikk invitasjon.

- Mange synes nok det var ganske spennende å få bli med på ekstraordinært kantinesalg, forteller MOT-ambassadør Anita Ørsal Oterholm.

 

Ronja og MOT-ungdom_690x409.jpg

Drømmeren og noen av hennes mange hjelpere. F.v. Ronja Dahl Holten, Torstein Snekvik, Knut Arne Fiske Pedersen, Vilde Dønheim Berle og Elida Sofie Aasheim.

 

Ungdommene er glade for å hjelpe Ronja oppfylle sin drøm.

- Det er en fryktelig fin drøm, og hun er jo én av få i hele landet som får den oppfylt. Vi og resten av 9. trinn er glade for å hjelpe til, sier Torstein Snekvik før de må skynde seg tilbake for å selge mer. 

Surnadal ungdomsskule har stått for råvarene til kantinesalget. Ørsal Oterholm kan fortelle at skolen har støttet Ronjas drøm med 6000 kroner. Resultatet av kantinesalget endte på 12.000, men som regionleder i MOT Jo Trønsdal Bævre kunne love tidligere i februar, dobler MOT summen som går til Unicef. Derfor ender drømmen, som øremerkes Schools for Africa, på hele 24.000 kroner.

Schools for Africa har som mål å forbedre hele skoletilbudet - fra skolebøker til undervisningsopplegg. Les mer om kampanjen på Unicefs nettsider.

At det skulle bli akkurat Unicef og deres kampanje har Ronja gått og tenkt på lenge.

- Jeg hadde det nok litt i bakhodet da jeg fant ut at jeg var utvalgt til å få drømmen min oppfylt, smiler Ronja.