Ida, Maren, Maren og Thea 2

Samlet inn 15.000 kroner til kreftavdelingen

Tirsdag drar fire elever fra 10. trinn på Rindal skole til Trondheim med en sjekk på 15.000 kr til kreftavdelingen ved St. Olavs Hospital. Pengene er samlet inn gjennom valgfaget "Innsats for andre".

Det er Ida Julie Løset, Maren Halgunset, Maren Trønsdal Lund og Thea Bolme som har samlet inn penger til kreftavdelingen. Tirsdag var de hos Rindal Sparebank og hentet gavesjekken som de skal ta med til St. Olavs i Trondheim. Der skal de besøke kreftavdelingen. Jentene vet ikke konkret hva de innsamlede pengene skal brukes til, men de håper at de får vite det under besøket.

Jentene forteller at de har hold på med dette valgfaget hele skoleåret. De har blant annet arrangert forskjellig barnefester for 1- 5 trinn, og både julefest og påskefest. De har også bakt og solgt kaker på skolen og på Coop.

Lærer Kjersti Andreassen er stolt av jentenes innsats.

- Jentene har virkelig jobbet og stått på med barnefester og bakesalg for å få til dette. Jeg er skikkelig stolt over hva de har fått til! Valgfaget "Innsats for andre" er nytt av året, og det har virkelig vært en suksess! Jeg har 24 elever som har stått på med iver og glød for å gjøre en innsats for andre, forteller hun.

- I tillegg til disse jentene har jeg også elever som har vært besøksvenner til eldre, hatt leksehjelp for yngre elever, pusset opp grupperom på skolen, bakesalg til inntekt for både Rindal kino, et barnehjem i Estland (i samarbeid med Frivilligsentralen) og Dyrebeskyttelsen. Noen har vært med i barnehage og SFO. I tillegg har jeg også noen jenter som har en "flyktningcafé"  hver tirsdag for flyktningene som har til Rindal (dette også i samarbeid med Frivilligsentralen), sier Kjersti Andreassen. - Alt i alt, flott ungdom, stor variasjon og mye glede! Det er stor stas å få jobbe med dette valgfaget for meg som lærer, sier hun.