Saga-hotellet i Trollheimen

Saga Trollheimen Hotel har fått mange gode tilbakemeldinger på tidligere informasjon gjennom Trollheimsporten. Både næringsdrivende og organisasjoner har ønsket ytterligere informasjon om hva hotellet kan by på av aktiviteter og turisme.

En perfekt plass for seminar (Tekst: Trollheimsporten)

Den dagen Trollheimsporten er innom har hotellet en personalgruppe fra Lianvatnet skole i Trondheim på besøk. De har vært her i et par dager. De har kommet hit for å holde seminar i disse flotte og fredelige omgivelsene.

Fagleder Kjell Brennskag ved Liavatnet skole forteller at de har et personalseminar hver høst, og da reiser de gjerne ut av Trondheim, men ikke langt.

- Vi har vært her før, og vi kommer sikkert tilbake igjen, sier han. - Dette er en sjarmerende plass, helt perfekt for oss. Det er litt mer med et sted som dette. Det er noe annet enn et glatt marmorhotell i byen. Det er bra både for faglig og sosialt utbytte. Det er lettvint å være her. Uvørent, på en måte, men da absolutt med positivt fortegn, presiserer han.

Brennskag synes at hotellets beliggenhet er helt super. Her kan man sitte sammen og ha det sosialt uten å være redd for å forstyrre andre. Fasilitetene er også helt utmerket, synes han.

Lærer Mari Stuvland tilføyer at hun liker de romslige kurslokalene ved Buldozerlaget veldig godt. Det er noe helt annet enn kurslokaler i en kjeller på et hotell i byen. Omgivelsene på Saga er også veldig fine, synes hun.

Gjester på Saga 2016.jpg
Rektor Ingjerd Kvisvik, Kjell Brennskag og Mari Stuvland fra Lianvatnet skole trives godt i omgivelsene på Saga. (foto: Trollheimsporten)


Proffe på opplevelser (Tekst: Saga Trollheimen Hotel)

Saga Trollheimen Hotel er ofte det første møtet turister får med bygda. Utlendinger finner oss imellom de store turistattraksjonene i Geiranger, Atlanterhavsveien og Trondheim. Her blir de satt tilbake i den norske historien, og de får en smakebit og et innblikk i Trollheimen. For nordmenn blir dette møtet overraskende positivt, da det ligger på Indre Nordmøre og at det er bare kun et skilt som henviser til Rindal. Vi blir da ofte møtt med spørsmål; Er du fra Rindal? Du er modig, optimist, gründer etc. Videre kommer ofte spørsmål som; Hva lever dere av? Er dere trøndere? Vi visste ikke om verken hotellet eller Rindal sentrum! For andre nordmenn igjen er vi kjent for det produktet som vi har opparbeidet.

De norske sommerturistene vil bo i nye tømmerhus, utlendingene i gamle tømmerhus. De vil spise middager med råvarer fra lokalområdet; Elg, rein og laks. Familier med barn liker seg svært godt, og har mye å finne på både ute og inne.

De ønsker også å bli ledet inn i Trollheimen og oppleve naturen der, helst med en aktivitet som vi tilrettelegger. Foruten det vi gjør selv har vi et bred spekter av aktører som har sine spesialiteter. Da vi begynte, for over 20 år siden, var det mest hest og vogn, ridning, kanefart, hundekjøring, fiske, jakt, bedriftsbesøk og vikingopplevelser. For ti år siden var det kano, grotteturer, ski- og trugeturer, isfiske, sparkturer, bondegårdsbesøk, jetter og juv. Nå er det mest furukjempevandring, se og finne troll, elgsafari, klatring/rapell, strikkhopp og vandring i fjellet.

Arbeidet med hotellet er å gjøre bygda og Trollheimen mer kjent. Særlig ligger utfordringen i å bevise at Rindal ligger nærmere Trollheimen enn Oppdal.

DSC_8497.jpg

DSC_5664.jpg

24aug 09 041.jpg

folldalsfuru10sept10 171.jpg


Det meste av booking skjer på nett (Tekst:Trollheimsporten)

En nyhet for Saga Trollheimen Hotel er at det meste av rombestilling nå skjer gjennom nettstedet booking.com. Fordelen med bookingnettsteder som dette er at kundene kan legge inn anmeldelser.  Hotellvert Morten Gåsvand er godt fornøyd med scoren som kundeanmeldelsene gir, for tiden en samlet score på 8,5 av 10 mulige. Særlig ligger hotellet høy på personal, med en score på mellom 9,3 og 9,6. Prisen på overnatting blir ikke høyere om man bestiller via booking.com. Det er hotellet som betaler den ekstra kostnaden. Nettstedet kan nok hjelpe til å gjøre hotellet mer kjent, også utenfor Midt-Norge. Her er det også lagt ut mange bilder.

- Det er viktig at potensielle gjester får se bilder. Da er de forberedt på hva de kommer til, og vet at dette ikke er et konvensjonelt kjedehotell, sier Morten Gåsvand.

Selv om det meste av bestillinger nå skjer via booking.com er det selvsagt fortsatt mulig å ringe eller sende mail for å bestille rom. Se sagatrollheimenhotel.no

- Saga Trollheimen Hotel er for tiden inne i en omstillingsfase, forteller Morten Gåsvand. - Vi samarbeider blant annet med Rindal kommune for å synliggjøre reiselivet som en viktig del av den nye næringsplanen. Inntil videre tar vi imot større kurs/seminarer inkludert overnatting og opplevelse, og langtidsleie, i vinterhalvåret. Resten av året blir som før.

DSC_7530.jpg

DSC_7481.jpg

Foto: Morten Gåsvand

 

Saga Trollheimen Hotel er medlem i Trollheimsporten.


Klikk på bildene for å se dem større og i serie:

 

DSC_3921
DSC_4065
DSC_4367
DSC_4618
DSC_4831
DSC_6069
DSC_8506
okt
DSC_3994